Dětská kosmetika Suavinex - recenze / Suavinex cosmetics for babies - review

by - 29.11.13

Ahoj :)

tenhle článek měl vyjít ve čtvrtek večer místo dalšího "mimipotřebáckýho" dílu, ale mé dítě to chtělo prostě jinak, takže je pátek jedna ráno a já konečně dopisuju :) Dneska jsem se rozhodla vám představit dětskou španělskou kosmetiku Suavinex.
Abych se přiznala, ani nevím proč jsem na tuto značku tak zatížená. Moc věcí od nich zatím nemáme, ale asi to bude i tím, že stále kojím, tím pádem nepotřebujeme žádné lahvičky a dudlík nám bohužel sedí jen jeden typ (to už víte), takže máme právě tu jednu variantu, kterou dělají - ale díky bohu aspoň za tohle :) Ale čím bude Vája větší, myslím, že se naše Suavinexová rodinka bude nadále rozrůstat. Teď začínáme s příkrmy, takže už to vidím na nějakou tu mističku nebo tak něco (díky ježíšku :) .

Většina věcí od nich patří spíš do té vyšší cenové, ale nutno říct, že to neodbývají a za ty "prachy" dostanete opravdu kvalitní výrobek. Pravdou je, že na trhu je spousta stejně kvalitních výrobců, ale Suavinex mě uchvátil hlavně designem. Těmi krásnými "čistými" obaly, barvami a tvary svých výrobků prostě vybočil z řady a já se asi zamilovala nebo co :)

Co jsem, ale musela vyzkoušet nehledě na design (ten je vaší koupelně a přebalováku nejspíš jedno), je jejich kosmetika. Když třeba čtu normální beautyblogy (taky už mám nachystaný článek o mých oblíbených), píšou tam holky, že si četly třeba recenze na cokoliv u UK blogerek a že se rozhodly to vyzkoušet taky a pak porovnávají svoje zkušenosti. Protože  na českých maminkovských blozích se kosmetika moc neobjevuje a UK nebo US blogy jsem opravdu až tak detailně v minulosti nezkoumala (teď už se činím :)) , musím se prostě spolehnout na to, že to nebudou vyhozený peníze, střelit do řad neznámých produktů a vyzkoušet je sama. A to je právě tenhle případ.


Nejsem úplný odpůrce nelékárenské kosmetiky pro děti (Alverde, Hipp,...) ale je pravda, že když koupím v lékárně nějakou tu Biodermu nebo Sebamed, je to pohodlnější, protože úplně vypouštím čtení složení a nepídím se po ničem, protože to jsou celkem ověřený klasiky. To asi není moc dobrej přístup co??? :) Tady jsem si to teda aspoň přečetla a taky jsem vám to radši vyfotila. A protože nejsem chemik, byla bych ráda, kdybyste mi cokoliv podezřelýho ve složení nahlásili :) Ale pokud se nemýlím, není se v těchto případech čeho bát.

Ještě musím říct, že Valentinka není citlivý jedinec a snesla bez jedinýho pupínku zatím úplně všechno, co jsem na ni kamkoliv namazala. Což je samozřejmě super, jsem za to ráda, ale na druhou stranu to je tady v těch recenzích potom trochu nuda, že? :)


Krém na zadeček Nappy Cream 75g za 149,-
Krásné a praktické balení, plastová tuba se šroubovacím uzávěrem a malinkou dírkou (což je velká výhoda). Na první pohled hutný krém se krásně roztírá, trochu mi přijde, že se při tom mazání zázračně rozmnožuje nebo co. Ta troška krému, co jsem vymáčkla na víčko na obrázku, totiž bohatě stačila na namazání celého zadku (i předku) šesti a půl kilového mimina :) Jediné co mi moc nevyhovuje je jeho vůně. Taková klasická starodávná sladko-mýdlová vůně (nevim no).


Gelový šampon 400ml za 275,-
Pěkná butýlka a veeelkou výhodou je pumpička (zatím funkční). Jemný hodně tekutý gel samozřejmě skoro nepění (na obrázku vpravo) a podle popisu výrobku je určen i pro novorozence. Nevysušuje a narozdíl od Nappy krému voní krásně - což upřímně moc nechápu, když je to jedna značka (ale lepší než kdyby voněli oba jako krém :)) Žádné parabeny, ftaláty, syntetická barviva a další strašáci. Celý popis  si můžete přečíst zde.

Obě věci jsem koupila v e-shopu Mimimi, kde jsem si to po cestě k našim (v Holešově) vyzvedla a zaplatila. A musím říct, že nezklamali (jak obchod, tak kosmetika :).

A jak to máte vy s touhle značkou? Dneska jsem pro vás ještě nachystala srovnání všech krémů na zadečky, které jsme vyzkoušely, ale to až večer.

Mějte se hezky :)


You May Also Like

3 komentů

  1. Krasny blog ! Fandim ti :)

    Velmi by som ta chcela poprosit, aby si sfotila zlozenie Suavinex vyrobkov :)
    Dakujem
    Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni,
      já se moc omlouvám, ale vzhledem k tomu, že je článek skoro 3 roky starej, tak už ti slozeni nevyfotim, ale zkus se podivat primo na oficialni stranky, kde maji i kosmetiku a tam by jsi to mela urcite najit. Děkuju za pochvalu a krásný den :)

      Vymazat
  2. Tyjo, mockrát díky za článek. Na dětskou kosmetiku od Suavinexu už jsem párkrát narazila tady ale abych pravdu řekla, tak mě od ní vždy odradila právě ta cena. Jak to tak ale vidím, tak ji asi vyzkouším. Díky za tip. :-)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)