Dudlík? Jedině kulatý latex! / Soothers

by - 13.11.13


Název dnešního příspěvku teda zní dost podivně, až bych řekla že to hraničí s nějakou nestydatostí :)
V každém případě se jedná o dudlíky. Když jsem Váju teprve čekala, rozplývala jsem se nad těma krásnýma dudlíčkama, které dělá Elodie details, Suavinex a jiní a těšila jsem se, že buď je vůbec nebudeme potřebovat (chachá) a nebo že jí potom pár krásných koupím, aby ladily s oblečkama nebo tak něco...(chachá podruhé).

Valentina je v prvním případě naprosto běžné dítě a dudlík ji uklidňuje, takže ano potřebujeme ho. A co se týká druhého případu, tady jsme se zařadily do menšinové skupiny mimin, které potřebují mít plnou pusinu latexové kulaté bambule a jinou prostě vyplivují nebo jim vypadává z pusinky. A protože jsem si říkala, že to je diskriminace miminek, které nostalgicky ctí staré  předměty, jala jsem se pátrat po nějakých hezkých alternativách. Ještě se přiznám, že jsem si dlouho myslela, že latexový kulatý=latex je v pusince a kulatý je to, na čem je obrázek...fakt ne :)
Takže, ať nejsem moc dlouhá, tohle je taková malá rada, kde koupit dudlík s latexovou kulatou savičkou a nestřídat pořád dokola žlutou a růžovou/modrou socialistickou kytičku, kterou známe z našeho dětství ;)


           1.                              2.                                 3.                                    4.                                  5.
1. Boček - kytička (0-36m,TETA drogerie, kolem 20 Kč):
To bylo první, co nám doporučila dětská sestřička, když jsem měla strach dát Valči ve dvou týdnech jakejkoliv dudlík, aby nechytla špatnou techniku sání a třeba pak nechtěla prso: "Kupte tenhle klasickej, ono je lepší ten dudlík dát, než aby si děti cumlaly pěstičky nebo palce, mají je pak jak přadleny." A u toho jsme taky zůstaly. Nikde jinde než v Tetě jsem ho ale prodávat neviděla.
2. a 3. Zifco (0-36m,TESCO, kolem 30 Kč):
Modrý ouško se odráží od červenýho středu a při urputném dudlání nahlas cvaká :) jinak jsem narazila minule i na hezkou barevnou alternativu s motýlkem (3.). Určitě se dá koupit i jinde, ale v Tescu zaručeně.
4. Suavinex (0-6m, e-shop mimimi.cz, 109 Kč):
Zatím nejdražší ale taky nejhezčí. Je prostě krásný a mile mě překvapilo, že i Suavinex myslí na klasiku. Jinde jsem je neviděla jen v tomhle e-shopu.
5. Farlin (0-6m, třeba Malvik.cz, 75 Kč):
Tenhle do naší partičky na první pohled tak úplně nepatří, protože není latexovej. Ve tmě svítí, je ze silikonu a savička je sice kulatá, ale menší. Protože jsem Valču podezírala, že jí jde spíš o tvar a ne o materiál, zkusila jsem ho koupit. Bohužel je sice kulatý, ale kulička je fakt malinkatá, tak to úplně není ono. Koupit ho dřív na menší pusinku, věřím, že bysme ho využily :)
Tohle je teda náš dudlíkový arzenál. Kdybyste měly nějaký tip na další alternativu, budu ráda, když se s ní podělíte :) Tento týden se ještě mimo jiné můžete těšit na 2.díl Mimipotřeb...a co tam bude, to se nechte překvapit :)
Ahoj

You May Also Like

1 komentů

  1. Musím říct, že my máme doma fakt štěstí v tom, že dudlík se nám úplně vyhnul. Na spaní stačí chvíli pustit videa pro děti nebo přečíst pohádku a za chvíli spíme bez něj. A přes den si na něj ani nevzpomene. Fakt to je u nás takhle už od mala a jsem extrémně rád, že nemusíme pak řešit nějaké takové to odnaučování.

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)