RECENZE: Boxy Lego Storage

by - 16.2.15


Zdravím všechny,

dneska se vám chystám představit něco, v čem ukládáme naše milované "Duplíčko" :)
Když jsme dostaly na testování první stavebnici Box Deluxe, měla i světle zelenou plastovou krabici, ve které se kostky mohly skladovat (kdo neví a chce vědět, tak klik sem), což bylo fajn. Druhá stavebnice Velká Farma, už byla klasicky zabalená v papírové krabici a v té se to sice skladovat dá, ale za 1) se v tom špatně hledají jednotlivé kostky a za 2) pestrobarevná krabice je prostě moc pestrobarevná a v dětským pokoji nebo hracím koutku působí prostě dojmem, že to není krabice, ale strašně moc věcí najednou :D (jestli mě chápete...). 
Lego boxy už jsem znala z dřívějška třeba z Bonami.cz, ale zatím jsme je nepotřebovali. Teď už jo. Navíc nějaká inspirace je i na instáči nebo pinterestu...


zdroj: pinterest
Ty žluté lego-hlavy mě zatím nepřesvědčily
nebo spíš na ně zatím nemám žádný názor :D
zdroj: thedesignchaser.com


























Já jsem je objednávala na přelomu roku a na Bonami bylo už jen pár barev. Chtěla jsem nějaké pastelové a bílou. A nakonec jsem objednala z e-shopu Legenio.cz. Mimo jiné hračky tam mají obrovský výběr Lega. Opravdu všechny kolekce a sety Lega neznám, ale třeba Friends, Mixels, Minecraft, Disney princezny a dalších tisíce krabic Lega tam mají skladem a většinou se slevami. Fakt jsem netušila, že existuje i Hobittí Lego nebo Lego Pán Prstenů :D No každopádně chci říct, že jsem tam našla spoustu hezkých barev i u LegoStorage a nakonec jsem vybrala:

  • osmičku s rozměry 25cm x 50,2cm x 18,1        BÍLOU          za       595,-
  • čtyřku s rozměry 25cm x 25,2cm x 18,1cm       AQUA           za       349,-
  • dvojku s rozměry 12,5 cm x 25,2cm x 18,1cm  RŮŽOVOU     za       229,-

Jsem nadšená, sice jsem si to měřila, ale ve skutečnosti mi ty boxy přišly ještě mnohem větší než jsem čekala. Růžovku jsem vyhradila na postavičky a zvířátka a ostatní dva boxy jsou různě namíchané z obou stavebnic Box Deluxe a Velká Farma. Dohromady cca 230 dílků plus 10 zvířátek se tam vleze tak akorát. 


Vája si to dokáže sama otevřít, víko/zavírací část je celkem lehká, takže snadno přenosná. "Osmičku" plnou kostek musím brát oběma rukama já, "dvojku" zvládne i Vája. Snadno se v boxech hledá, co je zrovna potřeba a je super, že se dají skládat na sebe.

Pro nás je to kombinace krásného designového nápadu a super úložného prostoru na drobnosti (nejen kostičky) :) A tady je fotka pro představu velikosti. Valentince je 19 měsíců, má necelých 90cm a váží 12 kilo.


Nosnost jsem teda nikde nenašla, ale na bílou "osmičku" si podle D. může sednout i dospělý. 
No, já to zkoušet nebudu, ale kdo ví, ať dá vědět :)

Mějte se krásně











You May Also Like

6 komentů

  1. Jeee,vy je mate??Ja je taky nasla na Bonami a M.mi je zakazal koupit :-( Ale myslim,ze az se prestehujem,nebudu se ptat :-P)

    OdpovědětVymazat
  2. Mne se vzdycky taky strasne libily, akorat az s kupou Lega jsem pro ne u nas nasla uplatneni :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadají super, až začneme kupovat lego, tak je malému určitě pořídím, super recenze, děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, že je užitečná :) jsou fakt praktické a i stylové :) Díky

      Vymazat
  4. děkuji za článek, kde se dají prosím koupit ty velké boxy od lega? Nikde je nemůžu najít. Děkuji!

    OdpovědětVymazat
  5. Já vždy beru lego pro nejmenší a děti si vždy vyhrajou.

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)