RECENZE: novinka LEGO Duplo Lesopark 10584

by - 21.4.15


Dobré ráno :)
duplosvet.cz

hrozně moc jsem se těšila, až vám ukážu novou stavebnici, která je teď u barevných kostiček Duplo jednou z novinek. Než jsem nasbírala kvalitní fotografický materiál, zpracovala ho a zjistila, co je vlastně na této stavebnici pro Váju nejvíc super, abych vám to mohla co nejlíp tlumočit, chvilku mi to trvalo, ale recenze je tady a navíc na konci s Lego DUPLO překvapením... Tak čtěte a neee, že narolujete rovnou dolů :D



Lego DUPLO vytvořilo sérii novinek , která se točí kolem života zvířátek ve volné přírodě - hlavně teda v lese. Série sestává ze 4 stavebnic a jednu z nich jsme pro vás s Vájou otestovaly, nafotily, vykoupaly, ochutnaly, pobryndaly...no prostě jsme si ji ohrály a udělaly pro vás report.


Lesní zvířátka, Divoké kachny, Výprava na ryby, Lesopark... Těmhle čtyřem "novinkovým" stavebnicím dominují zvířátka, která jste v jiných Duplo stavebnicích ještě nemohli potkat. A v tom je podle mě síla této série. 


Lesopark 10584
- doporučený věk 2-5 let
- cena: 1.699,- (na netu najdete ale i kolem 13 stovek)
- 105 dílků
- mimo jiné 8 nových zvířecích postaviček

Tohle je zatím pro mě jedna z nejpovedenějších stavebnic, kterou máme a kterou jsme měly možnost otestovat. Proč? Ve věku kolem 2 let Vája miluje všechna zvířátka a tak je u nás (asi i u vás) už dost přepejskováno, překočičkováno, překravičkováno a u nás díky kozí a ovčí farmě za barákem hlavně přeovečkováno a překozičkováno :) I proto jsme lesní zvířata přijali s otevřenou náručí. Za prvé se u nás v knížkách vyskytují spíš ta domácí a když už, tak málokterý zvířecí hrdina (hlavně pro ty nejmladší děti) v dnešní době vypadá reálně. Většinou jsou polidštění, chodí do školky, mluví, mají oblečení jako lidi,... Tady je medvěd bez batohu na zádech, liška nic nevykecá a veverka nemá třímetrovou růžovou mašli. Proto si myslím, že to Váju tak zaujalo. Protože vypadají jednoduše normálně.



Jedinou věc, co jsem teda vymamlasila, tak jsem Váju bezmyšlenkovitě naučila "jelena, srnečka a srnečku", což je samozřejmě druhově špatně, ale o kroužku "myslivosti" zatím neuvažujeme, takže máme čas ji to ještě přeučit :)


Lesopark obsahuje 105 dílků a z toho teda 3 figurky a 8 zvířátek. Celý komplet mi připomíná safari park, kam si vyjede tatínek s maminkou a holčičkou na výlet luxusním safari autem s jelenem :) roztáhnou si piknikovou deku, vytáhnou čaj v konvici a holčička při jízdě na skluzavce může pozorovat medvědy v jeskyni a lišky za ohradou. Pohodička. 


Podle návodu ze stavebnice sestavíte kompletní lesopark nebo chcete-li safari park: Bránu se znakem jelena, krmelec, lesní jeskyni pro medvědy, několik stromů, skluzavku, safari auto,... A abych se teda vyjádřila kompletně ke zvířátkám, které stavebnice Lesopark obsahuje. Jsou to: medvěd s medvíďátkem, jelen, laň s kolouškem, šedá veverka a dvě lišky (jedna už se na férovku nastěhovala do koupelny a pravidelně se s Vájou koupe a vozí se v lodičce s gumovou kačenkou :)

"...jak nakukuje, divizna jedna..." hláška ze Slunce, seno... bylo první co mě u téhle fotky napadlo.
Krabice samozřejmě obsahuje spoustu základních kostek ke stavění, ale jsou tu i kostky s úlem, s muchomůrkami, borůvkami, myškami a oříškami pro veverku :) je tu i několik kytiček a další...

Zatím máme Lesopark v origo krabici, v které přišel, protože do Lego Storage už se nám nevleze. A jak vidíte, žádná stavebnice neleží ladem, Vája tady zrovna soustředěně kombinuje s Velkou Farmou a já mám radost z toho, jaký dělá každým dnem pokroky, není to tak dávno, co jsem psala, že kostky k sobě nespojí :) Dneska už staví "TOMÍN" téměř bez pomoci. Posazuje figurky na jelena a do auta, ráda rozpojuje kostky od sebe. Když jí dám obrovskou barevnou "krychli" nejvíc ji baví ji po jedné kostce rozebrat, až z ní nic nezbyde. A čím se nadchla teda úplně, tak byla klouzačka.

"špinďůrka"


Tak jak se vám novinky líbí?
Já doufám, že jo, protože jak jsem vám na začátku článku slibovala, mám tu pro vás překvápko. Ve spolupráci s LEGO DUPLO a jeho moc hodným týmem, jsme pro vás připravily další soutěž o právě jednu stavebnici z novinkové řady. Já mám radooost, protože je fakt luxusní :) Více se dozvíte spolu s tipy, jak si hrát a u toho rozvíjet dětské dovednosti, v dalším článku. Na soutěž ale upozorním i na FB nebo Insta, tak se nebojte, že něco prošvihnete.

Zatím se mějte moc hezky :)

You May Also Like

2 komentů

  1. Už jsem tuhle serii někde zahlédla. Vypadá to fakt moc dobře. My doma máme Velkou farmu, Domeček na hraní, Tahací zvířátka a ještě krabici s kočičkou a pejskem. A Ester si s tím taky moc ráda hraje. Kostičky teda ještě skládat neumí, ale snaží se. A když jí to nejde tak se rozčiluje :-D :-D
    A na soutěž se moc těším a snad jí zase neprošvihnu jako minule :-D.

    OdpovědětVymazat
  2. Duplo je fakt super, ale ty ceny? To jsem šla skoro do kolen. Mám dvě půjčky pro dlužníky, abych vyšla a tak teda rozhodně nic podobného kupovat nebudu a nemůžu. No, bohužel samozřejmě. Ráda bych to synovi dopřála. Ale fakt na to nejsou peníze a nedá se nic dělat. Na druhou stranu ale veškeré jeho peníze jdou do toho, aby on se měl dobře a já se fakt hodně omezuji. :)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)