Seminář Feedo a Bioderma "JAK V LÉTĚ PEČOVAT O POKOŽKU"

by - 29.6.16


Na našem FB jste možná zaregistrovali, že v Brně proběhl seminář "Péče o pokožku v létě", který pro maminky ve spolupráci s Biodermou zorganizovalo Feedo.cz a proběhl v prostorách Ženy s.r.o. na Skořepce (o kterých uslyšíte v jednom z mých dalších článků). Tak tady je malá, ale a myslím, že moc užitečná rekapitulace toho, co jsem se dozvěděla od paní Jany Kurkové z Biodermy (na obrázku). Ještě podotknu, že článek není sponzorovaný a ani seminář neprobíhal jako nějaká reklamní kampaň (pro rejpálky :)

V pracovně se sešlo asi 10 maminek i s dětma, pro které byl připraven ve vedlejší místnosti malý koutek a 2 hodné tety, které si s dětma hrály a hlídaly je. Což moc oceňuju, protože mi to zní jako sci-fi, že by Vája seděla se mnou přes hodinu na židličce a zaujatě poslouchala o UVA, UVB záření, faktorech a krémech na opalování. I když byly tam i takové šikovné děti :)

I proto jsem přišla o půl hodiny dřív, protože jsem tušila, že mou 3 letou "puberťačku" budu muset nejdřív adaptovat do prostor a potom si budu moct v klidu přednášku užít. Opravdu. Vyplatilo se. Vája o sobě dala vědět až ke konci, kdy mi donesla asi 5 papírů s vyraženými srdíčky, motýlky, andělíčky a kytičkami.

ženy s.r.o. místnost pro děti


Co je UVA a UVB záření a jaký je v nich rozdíl?

UVB záření = je sluneční záření, které se zachytává v první vrstvě pokožky. Jeho účinek je vidět prakticky hned (opálení, spálení)

UVA záření = je sluneční záření, které proniká až do druhé vrstvy pokožky, způsobuje stárnutí kůže a sluneční alergie. UVA záření mají solárka, proto jejich dlouhodobé používání vede k rychlejšímu stárnutí kůže, které ale nepoznáme jaksi hned že? :) v krémech musí být UVA alespoň 1/3 z UVB

Jaký je rozdíl mezi MINERÁLNÍM a CHEMICKÝM filtrem v přípravcích na opalování?
Tohle mi nikdo nedokázal doteď normálně vysvětlit, tak to byl můj první dotaz...

Chemický filtr není nic strašlivýho, nazývá se tak jen proto, že jsou to laboratorně vyvinuté umělé molekuly, které dokážou absorbovat sluneční záření. Do první vrstvy pokožky dopadne sluneční záření, molekuly je absorbují a my je potom smyjeme ve sprše do kanálku :) Krémy s tímto filtrem se doporučují pro děti až od 3 let.

produkty PhotodermKid - všechny s chemickým filtrem.
zleva: šlehačka (pěna), mléko ve spreji a mléko v tubě - MODRÉ.
tyto tři přípravky se vlastnostmi vůbec neliší - to, že je poslední mléko v tubě modré je kvůli potravinářskému barvivu, aby bylo vidět, kde je dítě natřeno.


Minerální filtr - vytvoří na pokožce další vrstvu (tzv. druhou kůži) a odrazí sluneční záření pryč. Je to "pudr" rozmíchaný v krému - něco jako make-up. Krémy s jeho obsahem jsou doporučeny pro miminka už od 6 měsíců a pro lidi/děti s problémy s pokožkou (atopický ekzém,...) právě proto, že tak nezatíží pokožku. Na koupališti jsou to ty "bílým něčím pokryté děti" :)
Toto je opalovací přípravek se 100% minerálním filtrem od Biodermy. Vhodný pro alergiky, miminka od 6 měsíců,...
zdroj: parfums.cz, protože jsem ho nestihla vyfotit :)


Co je SPF faktor?
SPF (=sun protect factor) udává kolikrát déle můžete zůstat na sluníčku než se spálíte. Samozřejmě je to individuální a nikdo nevíme přesně, za jak dlouho se na sluníčku spálíme bez krému. Proto se doporučuje používat krémy s velmi vysokou ochranou, protože tím nic nezkazíte, že?

15 střední ochrana
30 vysoká ochrana
50+ velmi vysoká ochrana 

ZAJÍMAVOSTI:
- nejvíce času na sluníčku za celý život strávíme do 18 let
- voděodolný přípravek by měl vydržet 4x 20minutovou koupel ve sladké vodě (ale nesmíte se utřít - otěruodolnost je zase něco jiného :)
- písek odráží 15% záření, voda 25% a sníh až 90% (tak bacha na hory :))
- 40% záření projde až 40 cm pod hladinu vody (tak bacha na potápění :))
množství krému, které na sebe podle normy máte natřít, aby krém splňoval veškerou jeho psanou účinnost, je 36 miligramů, což je 6 čajových lžiček :)


vlevo: pro nás mámy PhotodermMAX mlha, kterou nemusíte roztírat, jen se nasprejujete a jdete, fakt pecka!
vpravo: poopalovací přípravky

Jsem ráda, že jsem mohla tohle absolvovat, protože jsem se dozvěděla stručně a jasně základní věci, které bychom jako mámy asi měly vědět. A taky jsem si konečně udělala "pořádek" v přípravcích na opalování pro děti od Biodermy. Minerální a chemické filtry pro mě byly opravdu španělskou vesnicí...

Byly jste některá z vás taky dneska na Skořepce? Poznala jsem akorát Marťu z Máma bloguje. Feedo chystá v červenci seminář o správném čištění zoubků, tak vás pak budu včas informovat i tady :)

Mějte se krásně a nespalte se :)

You May Also Like

4 komentů

  1. A já jsem si říkala, že jste mi povědomá :) A fakt koukám jak Evelína dokázala "nakreslit" nápis bejbyblog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anoo, ja už taky poznávám... Evelínka je šikula ��

      Vymazat
  2. Ahoj Vendeline, pokud budeš zkouset nejake produkty, zajimal by me tvuj nazor na Detskou mineral 50+ flasticku s pumpickou. Bioderma menila obal tipuju loni,driv to bylo standardni mleko hustsi konzistence, co se vytlacilo z tuby. Slo to tezce jako vsechny mineralni opalovaky,ale co uz.Ted s tou pumpou je ten trysk dost tristni, vse kolem je zasplichane, a vime, jak blbe se perou mineralni kremy. Biodermu miluju, ale tohle je podle me krok zpet..pa a (ne)opalovani zdar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě já si matně pamatuju jen takový slabý proud krému z toho spreje, ale to už je asi tak 2 roky, co jsem ho měla pro Váju... Já totiž používám od roku ten modrej v tubě....Ale tady nám bylo řečeno, že právě udělaly tenhle Photoderm Mineral ve spreji, aby se líp nanášel, protože předtím byl v tubě a bylo to zdlouhavý a nepraktický mazat tím batole, který to nebaví 🙂 Takže jestli to dobře chápu, mělo by to být pro spotřebitele ulehčení a praktická inovace ten sprej. Jestli je to ve skutečnosti jinak, to netušim, ale kdyby byla testovačka-dám vědět ;)

      Vymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)