Barefoot? Jde to i krásně! | halibeli.cz

by - 3.2.17


Když se řekne "barefoot" (= bosá chůze), nevím proč, ale doteď se mi vždycky hned vybavila rodinka s 2 letým batoletem, jak si brázdí v létě ten poplivanej Svoboďák bosky. Jeden čas to byla dost oblíbená historka v jedné skupině na sociální síti. Jestli to tak fakt bylo, to nevim, ale děkuju HaliBeli za to, že mou vsugerovanou představu dovedli trošku na jinej level :D

Já jsem se nikdy o tuhle filosofii chůze naboso nijak zvlášť nezajímala. Prostě jsem někde před pár lety pochytila info, že dítě by mělo chodit hodně naboso, aby se mu dobře vyvíjela nožka, že se tak víc zapojují svaly, atd. Hotovo, čau, dál jsem neřešila, protože v létě Vája chodí na zahradě docela dost naboso (nebo teda i v ponožkách :D) a doma to stejný.

Jsem moc ráda, že vám dneska můžu ukázat e-shop www.halibeli.cz, který na filosofii barefoot staví a který teda v mých představách o barefoot nahradil svéráznou rodinku na brněnském náměstí Svobody. 

Hali BeliRyze český výrobce, který šije (nic není lepeno) jen z certifikovaných materiálů a i přesto si je ještě nechává sám jednou testovat. Já když to čtu, tak to je jedna velká věda a tady se můžete podívat na informace o veškerých certifikacích a atestech. 

Prvně vám chci ukázat jejich zajeté výrobky. Těmi jsou klasické capáčky - papučky na doma nebo do školky. Můžete si dokonce i vybrat barevnou kombinaci a aplikaci. A víte, co mi přijde jako takový ten nejsladší detail? Ty puntíčky na palečky. Aby dítě poznalo, kde mají být a tudíž si je správně obulo i samo :) to je prostě boží :D



No a za druhé se dostáváme k velké NOVINCE a jsem moc ráda, že vám můžeme představit s Vájou úplně nové balerínky, které jsme měly možnost otestovat.  Nebo teda Vája, ale někdy mi přijde, že ona testuje mě u toho focení :D A od včerejška je najdete už i v nabídce na e-shopu.

Nejdřív je dobrý změřit nožku podle podrobného návodu a je tam krásně popsaný i nadměrek, který byste měli připočítat k naměřené velikosti.

My měřily dneska takhle Nelinku :)




Kožená vrstva (na zemi), pěnová stélka (mezi) a bambusové froté (dotýká se nožky), 3 vrstvy, které tvoří podrážku.




Vája má docela dost úzkou nožku, na stélku 16 cm má jenom 6cm na šířku. Proto jsme měly jako hlavní úkol otestovat, jak střih sedí na tak úzkou nožku. Šila se velikost 17 a jak vidíte na fotce, balerínka má u Váji velkou rezervu hlavně v šířce. Ale v pohodě. Sledovala jsem to poctivě (když se mi sem podaří dát video, dám vám sem balerínky i v pohybu) a balerínky se ani nehnuly. Ani se nožky nevyzouvaly ani se nepřetáčely v balerínce. A z Váji vůbec nemám pocit, že má na noze něco velkého. Chodí, běhá a tancuje v nich naprosto v pohodě...











Tady aspoň zkušebně "bumerangový" videa. 





Vája už má balerínky nachystaný i se sukýnkou do příštího tancování a druhý teď necháváme šít Nelince.

Líbí se vám? Tak se můžete kromě webu podívat i na jejich FB stránky.

A co vy a barefoot? Máte taky nějaký scénář, který se vám hned vybaví při tomhle slově? :D



You May Also Like

2 komentů

  1. \Juu to vypada fak supracky!! Vsude se pritom pise, ze deti maji mit klenbu v bote, pevnou patu i spicku a kotnicek zpevneny... tohle trochu vsechno popira, ale ja jsem zastance prirodnich technik, takze me se to z logiky veci fakt zamlouva. ;) Urcite neco na leto vyberem! Diky za tip ;)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, ono je toho v dnešní době strašně moc, co najednou někdo zjistil, že nebylo doteď zas tak úplně dobře :) ale tak je důležitý pro sebe vybrat to, co nám je nejpříjemnější pocitově :) děkuju za milý komentář :)

      Vymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)