KNIHA Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít! | rozhovor

by - 5.3.17

Už jste slyšeli o Medvědovi Wrr? Já ho sleduju už skoro 2 roky na instagramu a fakt už se strašně těším až bude knížka k dostání :) Medvěd Wrr je hlavní hrdina nové dětské knížky, kterou pro vás tvoří ( a už jsou téměř u konce!) dva sympaťáci Míra a Michal. V dnešním článku s nima najdete krátký milý rozhovor, který vám taky trošku přiblíží, kdo vlastně jsou, proč dělají, co dělají, kdo je medvídek Wrr a jak knížku získat :)




Můžete se nám, prosím, trošku představit?
Já jsem Vendula, mám blog pro mámy a chtěla bych tady představit Vaši knihu o Medvědovi Wrr.
Předně bychom chtěli pochválit blog, moc se nám líbí. Velice děkujeme za možnost představit naši knihu.  My jsme Míra a Michal. Ve zkratce by se dalo říci, že jsme oba hlavy, které stále baví něco vymýšlet. Kreslení a psaní nám pomáhá naše nápady zhmotňovat.

-------

Jste dva chlapi (jestli nevadí chlapi :)) a rozhodli jste se vytvořit knížku pro děti. Proč nebo jak vznikl ten nápad? Inspirovali vás vaše děti?
No zatím potomka ani jeden nemáme, ale cítíme, že tento stav již dlouho trvat nebude.
Myslíme, že oba jsme dostali touhu, něco po sobě zanechat. Nějaké poselství. Cítíme, že tato doba je stále více digitalizována a zájem o knihy opadá. Proto nás napadlo udělat tak poutavou knihu, aby děti měly chuť si ji pročíst a poznaly kouzla, která knižní svět skýtá. Medvídek byl dlouho jen firemní logo, ale nás bavilo si s ním pohrávat. Kreslili jsme ho v různých situacích a zkoušeli mu vdechnout život. Lidem okolo nás se to líbilo, a tak jsme ho začali pomalu rozvíjet. Vznikl nám nespočet nápadů, které utvořily dobrý základ pro příběh.

------

Jak dlouho kniha vznikala a už je hotová?
Knížka i příběh vznikala asi 3 roky? Teď nevím přesně. Nebyli jsme nikým tlačeni, tak jsme si s příběhem a náměty hráli. Dost často měnili či úplně škrtali. To samé platí o kresbě. V začátcích to byl pouze obrys a lehké vybarvení. Nakonec jsme si naložili myslím si slušně, kdy řešíme každý detail. Oba pracujeme, proto je na tvorbu čas pouze po práci nebo víkendech. Takže není neobvyklé jít spát dlouho po půlnoci. Ale věříme, že si to kniha zaslouží. Nyní jedeme na plné obrátky, protože už jsme skoro v cíli!

------

Pro jak staré děti je příběh o medvědovi určen? (Pochopí ho moje 3,5letá Vája?)
Myslíme, že základ si užijí a pochopí všichni. Nechtěli jsme to nijak škatulkovat. Je to rodinný příběh. Jak s oblibou říkáme: Je to pro všechny s dětskou duší. Doufáme, že se budou čtenáři ke čtení časem vracet a najdou vždy něco nového.

------

Kdy a kde se na ni můžeme těšit?
Chystáme se vybírat peníze přes portál Hithit.cz, kde mohou fanoušci přispět a knihu si spolu s odměnami předobjednat. Akci spouštíme  5.3.2017 večer. Pokud se nám podaří potřebnou sumu získat, můžeme v květnu-červnu tisknout.

------

Všimla jsem si, že se prodávali jeden čas na e-shopu i plyšáci a trička medvídka Wrr, budou ještě k dostání?
Ty budou k dostání právě jako odměna, pro přispívatele. Chtěli jsme fanouškům zajistit exkluzivitu.

-------

Kam byste se chtěli se svou knihou dostat? Čeho byste chtěli dosáhnout?
Hlavně, aby se knížka líbila. Našim přáním je knihu dostat do co nejvíce dětských knihovniček. Už teď cítíme, že nám tvoření bude chybět, takže bychom rádi pokračovali a z medvěda Wrr udělali celebritu.

------

Pomáhal vám ještě někdo další nebo jste kreslili, psali a tvořili jen vy dva sami?
Za projektem stojíme pouze my dva. Rovným dílem. Ale nyní jsme v závěrečné fázi, kde potřebujeme pomoci i od fanoušků.

------

Jestli byste rádi ještě něco napsali na co jsem se nezeptala, klidně povídejte...
Děkujeme za krásný rozhovor!

Já taky moc děkuji a držím palce, ať se vám daří! My vás určitě podpoříme :)

Tak tohle byli borci, kteří tohle všechno mají na svědomí :) a tady máte pár ukázek z knížky.
------------------------------






JAK PODPOŘIT PROJEKT A ZÍSKAT KNIHU?

Dneska 5. března 2017 začala kampaň na Hithit.cz a vy můžete vydání knížky podpořit přímo tady.

Můžete si vybrat tlačítko s určitou finanční částkou, kterou chcete Medvěda Wrr podpořit a za to máte i odpovídající odměnu :) na výběr je spousta možností "odměny" - od symbolické podpory s poděkováním na stránkách, přes limitovanou edici knihy až po partnerství celého projektu.


My do toho určitě jdeme! Protože knížek pro Váju není nikdy dost a navíc takových originálních a krásných. Mrkněte na webovky www.thewrr.cz a nebo rovnou na hithit.cz, kde je krásná prezentace a více informací. 


Líbí se vám, slyšeli jste o ní? A chtěli byste ji taky?





You May Also Like

3 komentů

  1. Je úžasné, že si v dnešní době dva chlapi (kluci) dokáží vzít na sebe takový závazek, odpovědnost, sousto - jako je dětská kniha. A je to o to pozoruhodnější, že oba "zatím" nemají žádné mrně! Na rozdíl od jiných rádoby podnikatelů na mne působí seriózně a hrozně jim fandím. Udělat něco při běžném povolání co nemusím a navíc pro děti - to se dnes moc nevidí a ani nenosí. Možná jen u celebrit, které to ale berou z té jiné stránky jako je zviditelnění, případně to pojmou jako charitativní počin, ale o podstatu věci jim jde na rozdíl od těchto dvou kluků pramálo.
    Proto podpořte tudo dobrou věc pro naše prcky, děti, vnoučky, ať klasické knihy a jejich čtení před spaním nevyhynou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neházela bych všechny celebrity a rádoby podnikatele do jednoho pytle :))) Ale jinak souhlasím, jsou to sympaťáci s nasazením, my jim fandíme taky a moc se těšíme na knížku :)

      Vymazat
  2. Docela zajímavá knížka. Zkusím se po ní podívat. My máme teď nejnovější přírůstek doma takový, kde můžeme podle knížky tvořit. A většinou nám k tomu stačí krepová lepící páska, takže to je fakt extra jednoduché. Jasně, jsou to většinou takové ty jednoduché dekorace a blbinky, ale když v sobotu odpoledne prší, tak se to hodí. :)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)