Brněnská jarní událost | Backyardworkshopday

by - 6.6.17



Minulý týden jsem se (docela velkou náhodou) objevila na strašně zajímavé akci - backyardworkshopday.



Když jsem na instagramu narazila na Krasopisku, která pořádá kurzy moderní kaligrafie, napsala jsem si o termíny v Brně a jeden z nich byl právě posledního května. To, že tenhle krasopisný workshop je součástí celého workshopového dne s názvem backyardworkshopday, kterou uspořádaly holky z mámami, jsem se dozvěděla až když se akce objevila jako událost na FB.
Ještě teď jsem úplně nadšená z toho, jak moc silná koncentrace krásných věcí, šikovných lidí a výborného jídla, to byla.

A taky jsem se úplně poprvé dostala na Dvorek pod Petrovem, kterej je tak strašně moc fotogenický místo, že jsme tam určitě nebyly s Vali naposled. 

Ráno jsem odvezla Vali do školky, protože ač bylo zajištěno hlídání dětí od Mateřinka Brno, tak jsem se chtěla vyvarovat Valinčina studu a docela dlouhé adaptace v novém prostředí. V opačným případě bychom musely přijít už tak v 7, aby si do těch 9, kdy Krasopiska začínala, stačila zvyknout.




Za fotku děkuju Aničce z Fotím., a aspoň vidíte, jak jsem se pekelně soustředila,
že jsem u toho musela ožírat i Tombow fix. Zpátky do lavic! :D

Po krasopisce, jsem jela pro Váju do školky "po o" a vrátily jsme se zpátky. Nebyla jsem přihlášená už na nic, ale ta atmosféra mě tak pohltila, že jsem si řekla, že se tam prostě vrátíme a užijeme si to i spolu. Vali jsem cestou ze školky lákala kombinací slov "kavárnička" a "dortík" a později se ukázalo, že to byl hodně dobrej tah.



Protože vanilkový cheescake s čokoládou a malinou od Děvče u plotny si Vája šla prosím přidat. Nekecám! Já si dala slaný quiche od Lec Kůk. Přidat jsem si sice nešla, ale taky byl luxusní :)



Nechybělo kafíčko ve stylové minizavařovačce. Když mi pán na moje přání vybral kávu, která nebude kyselá, tak už jsem nechtěla jako barbar žádat o mlíko, nedejbože cukr. A fakt jsem byla smutná z toho, že ho budu muset někde "na tajňáka" studený vylít do keře, protože vypadalo, jak voda z vymáchaných ponožek. Nepochopíte. To nebylo kafe, to bylo nebe v hubě! Děkuju Koffein za to že dělám 10 let pořádně v gastru a přitom jsem až teď na nějakým dvorku na pultu z palet objevila luxusní kafe. Určitě se nevidíme naposledy.



Jak jsem říkala na začátku, Vali se nakonec asi jenom po 10 minutách spřátelila s tetou Verčou z Mateřinky Brno (školka s montessori programem) a taky s Klárkou, další blogerskou brněnskou holčičkou do Janči z Blogzrzky. Holky si dost vyhrály a tak jsem měla čas prohodit pár slov s holkama z mámami. Že jsou to brňačky jsem vůbec doteď nevěděla. Janča byla brázdit okolo Petrova s Kubíkem v kočárku, takže jsme toho pokecu moc nestihly, ale určitě někdy příště :)




Mezitím probíhaly workshopy jako třeba výroba kokedamů nebo věnečků do vlasů od Kvítí z Lesa, pánové se mohly nechat ostříhat od Kentaur Bar & Barber Shop, Koffein myslím dělali kávový workshop a mámami vyráběli přáníčka, zápichy z papíru třeba k oslavě narozenin.




Super strávený den na božském místě se super šikovnýma lidma. Vája skončíla se špinavýma nohama, začokoládovanou pusou, rozcuchaná, ale šťastná. A máma taky. Bez těch špinavých nohou teda. Víc takových akcí. A pokud budou, určitě se o nich od nás dozvíte už včas!





You May Also Like

2 komentů

  1. Vendy, nadhera. Uplne profi fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, taky s takvým kanónem, co jsem s sebou měla, to už bych musela být vážně hodně marná :D

      Vymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)