DIY hnízdo pro miminko + bonus

by - 20.10.19


I když naprosto neskromně říkám, že jsem na tohle dílo pro moje druhé miminko dost pyšná, tak jsem mu původně nechtěla věnovat samostatný článek. Ale ve chvíli, kdy jsem ho zakomponovala do článku s knížkou V bříšku, která je na něm focena, to bylo moc informací naráz. Tak jsem to rozdělila. Mrknout na některé fotky hnízda tedy můžete i tady.



Původně jsem si chtěla nechat ušít do postýlky celý set, ale nakonec jsem se rozhodla, že nebudu líná a zkusím challenge v podobě hnízda mantinelu (ten teda ještě nemám, ale už to bude ta lehčí část :)) Na instagramu je totiž tolik šikovných švadlen a mají tak nádherné věci, že je jednodušší a určitě ne o moc dražší si ho nechat ušít a poslat. A to nemluvím o bazárcích a placemarketu, kde seženete vše za třetinu ceny. 

Musím říct, že rozhodnutí ušít si ho doma sama, nebylo kvůli šetření peněz. Ve finále si myslím, že nový by mi vyšel tak nastejno a z druhé ruky určitě levněji. Ale ten pocit !!!


 Nejvíc inspirace jsem samozřejmě pochytala na pinterestu, podívala se na pár youtube videí a hodně mi pomohl návod od hrajemesijinak.cz (děkuji!). Těch návodů je na netu opravdu hodně, takže dalším podrobným vás zahlcovat vážně nebudu, ale kombinace následujících odkazů mě dovedla ke zdárnému konci a třeba vám taky pomůžou.

Hrajeme si jinak - návod a střih s rozměry, který si uděláte sami, není to nic těžkého.
Ababu.cz  - pokud chcete profi střih - koupit ho můžete tady za 75,- a pak jen vytisknete (pozn.: jsou tady střihy a návody na další krásné věci)
Owlipop DIY - video návod


Hnízdo jsem dělala jednoduše, bez prošitého a nebo vyndávacího lehátka. Je možné, že lehátko ještě dodělám, ale vypadá to, že takhle mi to bude stačit. Nejdůležitější je, zbytečně si neztěžovat práci :)

Co budete určitě potřebovat:

papírový stříh
2 m látky - (pokud chcete 2barevné hnízdo, tak 1m od každé) - v tomhle mám vždycky velký problém, líbí se mi na internetu mraky látek, ale potřebovala bych si je ošahat :) Na hnízdo nemusí být látka ani pružná. Lépe se vám bude s plátnem pracovat. Tato šedá se mi jako amatérovi blbě stříhala, ale zase se dá hezky tvarovat při vyplňování. Takže na fotkách je hnízdo z bílé mušelínky se zlatýma tečkama a šedá pružnější bavlněná látka. Je super potom i na turban, čepičky, čelenky,...
výplň do lehátka - zapomněla jsem koupit molitan nebo vatelín - nahradila jsem přikrývkou z Ikea a dala na sebe 2 vrstvy, protože je hodně tenká
výplň do okrajů - kuličky z dutého vlákna - použila jsem 2 balíky po 500g 
střih na papíře
sichrhajzka - prostě spínací špendlík na provlíkání šňůrky tunýlkem
šňůrka/stuha - na stažení hnízda - já měla 2m a vyšlo to tak-tak
hóóódně špendlíků
šicí stroj


BONUS: DIY TURBAN S KYTKOU

Co se týká turbanů, úplně jsem se do nich zamilovala a není to nic těžkého. Tento jsem dělala hlavně podle tohohle videa. Tahle youtuberka to teda dělá hodně na freestyle, ale podstata celé vědy tam je :) Pokud chcete více profi návod, doporučuju tuto paní - skvěle jí rozumím (angličtina rulez!), má spoustu variant a vychytávek.

Rychlo návod: Ustřihnete si půlkruh z látky - rovná část = obvod hlavy plus cca 6 cm. Z každí strany tedy máte navíc 3 cm. Začnete 3 cm od okraje stehovat asi centimetrovým stehem po celém obvodu půlkruhu- vytvoří vám to nařasení a zároveň kytku. Oba konce potom přichytíte k sobě a já teda ještě přichytila některé části kytky k čepičce, aby tak neodstávala. Za mě - hodně muziky za pár minut, nic jsem neobšívala, tato látka se netřepí a navíc je pružná :) Máte otázku? -> napište mi!


Připomínám, že zbytečně se nepouštím do velkých výzev a práci si ráda zjednudušuju. Z hnízda jsem teda měla velký respekt, ale nakonec i díky návodům a držení se jejich postupu (občas mám potřebu improvizovat) jsem ho měla během jednoho dopoledne a odpoledne hotový. Takže se toho nebojte a dejte vědět, jestli si taky něco šijete pro děti :)

Díky



You May Also Like

2 komentů

  1. Suepr, musím říct, že se vám to moc povedlo. :) My máme taky něco podobného na malého. Jen teda k tomu máme ještě zabudované trochu techniky a protože dělám broadcast Praha, tak jsem tam udělal malou kamerku a chůvičku, abychom malého mohli hlídat. A to všechno posílám do telefonu. :) Šikovné, co? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Čím obdarovat rodiče, kterým se narodí miminko? Máme pro vás tento skvělý nápad. Tyto dárky jsou prostě neodolatelně vtipné a zároveň originální. Je to skvělý způsob, jak přinést do života miminka trochu lehkosti a veselí. Každý detail takových dárků je pečlivě promyšlený a přináší zábavu a radost. Překvapte rodiče i miminko tímto vtipným darem a uvidíte, jak se všichni budou smát a bavit. Je to skvělý způsob, jak podpořit rodinnou atmosféru plnou radosti a štěstí. Buďte kreativní a vyberte dárek, který bude rozhodně vyvolávat úsměvy. Přineste dětem novou porci zábavy a radosti tímto vtipně řešeným darem pro miminko, který bude plný smíchu a nadšení.






    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)