Náš první kočár - Bugaboo Cameleon1

by - 2.4.15


Cameleona 1 určitě dnes nemám v plánu recenzovat. Za prvé se už neprodává a za druhé už ho ani nemáme a já nevyfotila důležité detaily, které by vás třeba mohly zajímat.

Jen se mi spíš chce o něm napsat, protože to je opravdu moje srdcovka <3 A u nás na blogu by měl mít své čestné místo. Kdo měl totiž jednou možnost být majitelem kočárku Bgb, tak je tím podle mě poznamenaný už napořád. A to hodně :)

náš nejoblíbenější puntíček

Nejdřív vám ale napíšu pár znaků, jak poznáte pravého závisláka a majitele Bugaboo kočárku:
  • Až přecitlivěle reaguje na nesouhlasné/hanlivé poznámky směrem k čemukoliv na kočárku.
  • Je zároveň majitelem několika stříšek, fusaků a dek v různých barvách.
  • Ladí veškeré doplňky do barvy kočárku.
  • Nový kočárek často objednává dlouho dopředu a čeká na dodání klidně několik týdnů.
  • Ví co znamená Bgb, Cam, Beečko, Buff a taky Oslík.
  • Zná Vandu.
  • Bugaboo rozhodně neprodává žádný CHameleony.
  • Obývací stěna např. u nás není bílá, ale Off white.
  • I ti největší barbaři ví, kdo je Andy Warhol a že je to fakt kádr.
  • Pro rejpálky má připravenou fotku v mobilu s 3leťákem v hluboké korbě.
  • Na rozpoznání Bgb kočárku mu stačí jediný pohled.
  • A 3 pohledy na rozpoznání generace Cama (kolečka, brzda, madlo)
  • Co je ale opravdu nejvýraznější znak... Prodej se podobá loučení se s nejbližším členem rodiny.

Kdo se poznává, hlásí se do komentů :D


Posledním bodem jsem si samozřejmě taky prošla a to před necelým půl rokem, kdy jsem se rozhodla na podzim naši Jedničku prodat. Ale to předbíhám. 


"takáč"
Původně jsem měla vybraný kočárek Tako Laret Polka Dots a nějakou náááhodičkou (asi jsem někde podlehla marketingové masáži) jsem narazila na Cameleona a začala hledat. Čerstvě se u nás tehdy na začárku roku 2013 dal sehnat Cameleon3, ale vzhledem k mému rozpočtu 10 tisíc bych si z něj mohla dovolit tak 3 kolečka a půl konstrukce. Chci zdůraznit, že bych si nikdy neobjednala z internetovýho bazaru nic dražšího než za 2tisíce korun. V tomhle případě jsem si teda rovnou vydražila na Aukru Cama1 za 10tisíc po jednom dítěti s dvěma sadami potahů. Nejen, že jsem byla takový důvěřivý magor a kočárek kupovala přes net a použitý, ale kupovala jsem ho ve 3.měsíci těhotenství (!!!), takže jsem samozřejmě ještě ani nevěděla, co se nám narodí (proto 2 sady potahů-jedny HotPink a druhý RoyalBlue). To byla jedinečná šance, která se už taky nemusela nikdy v budoucnu opakovat. No blázen!

prodlužovací letní stříška Arctic Grey s SPF 50+
zimní varianta
Byl to takový zachovalý senior a sloužil skvěle, hlavní výhodou bylo to, že Vája jakožto červnové mimino v zimě v 6-7 měsících ještě neseděla a potřebovala být v hluboké korbě i s tlustým fusakem a tahle korba je jednou z nejdelších na trhu (80cm)... Pro mě lehký (9,5kg), krásně ovladatelný, elegantní, stylový, skladný, kvalitní kočárek s velkým košíkem... Každou generaci vždycky asi nějak vylepší, přiznám se, že jsem ty rozdíly tolik nestudovala, ale myšlenka zůstává zachovaná už po 20let. Všestranný kočárek pro moderní rodiče. Pokud vás zajímá historie Bugaboo kočárků mrkněte sem :) 

Jinak můžete na mybabystore kočárky omrknout i koupit a co můžu doporučit, tak fér jednají i ve Vandastore. Pro brňačky - na Šilingráku nad Two Faces je kamenná prodejna, kde mají vystaveny, jak kočárky, tak doplňky a i hračky, které obchod nabízí. A jsou tam milí. Pomalí, ale milí :D

se sedačkou Maxi Cosi Cabrio Fix a s tátou :)
1. procházka a kvůli sluníčku přehozená rukojeť

S Camíkem jsme si užili 14 měsíců ježdění, často jsme ho skládali, ale byl ještě natolik fit a já natolik rozumná, že jsem se ho rozhodla před zimou poslat dál a pořídit něco jako golfky. Pokud byste čekaly Bugaboo Bee, tak bohužel :) Tady v bazarových případech je pro mě 10 tisíc za druhý příležitostný kočárek moc. 

Co jsme pořídili po Camovi a další důvody proč jsme nešli do Bee se dozvíte v některém z dalších článků... Kdo sleduje instáč, tak možná zahlídl, co máme za káru ale o té vám řeknu příště :)



A co vy, dámy...Jste spokojené s výběrem svého kočárku nebo byste napodruhé třeba měnily? Provází koupě vašeho kočárku nějaká neobvyklá historka? Šup s ní do komentů :)




PS: Pokud byste někdo měl dotaz k Bugaboo kočárkům, nejsem žádný odborník, ale klidně mi napište mail, jestli vás něco zajímá a pokud budu vědět, ráda poradím.

You May Also Like

12 komentů

  1. Ahoj, tak já se hlásím do klubu Bugaboo šílenců :-). Cesta k našemu "nejlepšímu" kočárku byla trošku klikatá a delší, ale stálo to určitě za to.... Vystřídaly jsme Teoutonii Be You a neplánovaně (no coment...) na 14 dní zkusily jezdit i Joolzem. Jednoznačně nejlepší jízdní vlastnosti měla Teutonia, ale když jsem ji měla naložit sama do kufru auta bylo to téměř nad moje síly. Takže jsme pořídily Cameleona 3. Jak píšeš, opravdu láska na první i další pohledy :-). Zůstaly jsme věrné Bgb a teď jezdíme v Bee, ale Cam je prostě srdcovka a za mě opravdu nej volba :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teutonka byla fajn, tu si ještě pamatuju :) Tak hlavně se musíme zase co nejdřív vidět ....samozřejmě nejen kvůli Beečku :)

      Vymazat
  2. Já jsem asi neschopná, ale nikde jsem ten slibovaný další článek /co jste pořídili po CAM a proč/ nenašla a strašně by mě všechny důvody zajímaly, taky teď jezdím se sporťákem BGB Cam a myslela jsem si, že mi nějakou dobu ještě vydrží, klidně do dvou let - jsem naivní?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím vás.

      Nejste neschopná. To já jsem :) článek nenajdete, ale kočárek máme pořád doma a než ho prodám, napíšu o něm, jako o Camovi :D Každopádně jsme pořídili Mamas&Papas Armadillo. Bugaboo jsem vyměnila z pár jednoduchých důvodů.

      1. Abych ho ještě prodala za nějakou přijatelnou cenu (protože po zimě už bych ho neprodala vůbec - na trhu v té době byl už Cameleon3 a další novější typy.)
      2. Vája sice neměla ještě ani rok a půl, ale byla hodně nevozící se dítě.
      3. Armadillo je jednoduše skladnější, lehčí, jednodušší na časté cestování a dávání kočárku do kufru auta a zpátky (píšou myslím 5 vteřin doba složení a bude to tak.)
      4. A asi jsem chtěla něco novýho vyzkoušet :)

      Ale na BGB nedám pořád dopustit. A jakmile bude Armadillo v článku - dám vám určitě vědět :)

      Vymazat
  3. Dobrý den, Bugaboo cam3 Sahara byl opravdu nejlepší kočárek, který jsem kdy měla. Můžu všem jen doporučit. Teď už jsme z něj vyrostli a s těžkým srdcem musím prodat. Měla bych prosbu, nevěděla byste, jestli zimní kola na cam3 budou pasovat na cam1.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sahara je krásná taky, teď už ale moc vidět nebývá, přece je to pár let :) A za mě zimní kola by měla pasovat na všechny Camy. Je tam stejný princip.

      Vymazat
  4. Ahojky. Moc pěkně napsané. Od Bugaboo máme doma také kočárek, konkrétně model Bee (tady: https://www.mybabystore.cz/cs/10-bugaboo hned ten první) a musím říct, že je vážně super. Zatím jsem s ní neměla jediný problém. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beečko je nádhera, jen za mě už hodně drahý na sporťák, ale jak nebudu vědět co s penězma (hahaha) tak do něj půjdu :-P

      Vymazat
  5. My jsme s manželem vybírali kočárek pro prcka docela dlouho, nechtělo se nám úplně dávat spoustu peněz za nový, až jsme nakonec narazili na inzerát z https://www.biginzerce.cz/ , kde slečna nechala kočár v perfektním stavu za odvoz! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. wow, tak to jste měli vážně štěstí :) ať dobře jezdí :)

      Vymazat
  6. My jsme si koupili tento kočárek https://detivbavlnce.cz/prislusenstvi-ke-kocarkum/16518-g-mini-trojkombinace-kocarek-grand-andezit-autosedacka-gl-grey.html?search_query=kocarek&results=1528 . Kočárek se mi líbí a navíc je super, že je to vajíčko do auta, golfky i klasický kočárek v jednom, takže jsem nemusela nic víc shánět :-) Dcera už je velká, takže už využíváme jen ty golfky, ale už se snaží dost chodit sama :-) .

    OdpovědětVymazat
  7. Teda to je fakt slušné dělo. To bych si klidně nechala líbit i pro našeho malého. I když jako zase bych měla strach, že tam něco zničí a bude to stát peníze. Vím, že tam nejde o věci jako třeba renovace ALU kol nebo tak něco prostě. :) Jako ale ta cena se prostě podle mě nějak nerentuje v rámci toho, co tomu kočáru reálně hrozí.

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)