DIY - vpichovaný věnec / DIY - christmas wreath

by - 10.12.14



Ahoj,
jsem tady se slibovaným tutoriálem na vpichovaný věnec. Je to strááášně jednoduché. Koneckonců nedávala jsem sem snad žádný DIY, který by nebylo jednoduchý :)
Letos budeme trávit první Vánoce v našem společném domečku a já jsem si proto na výzdobě chtěla nechat záležet ještě víc než dřív. Ale taky vzhledem k mým časovým možnostem, jsem hledala něco jednoduchého. Nakonec jsem narazila na Pinterestu na vpichované věnce. Je to podle mě celoroční dekorace, ale na Vánoce vyzní mnohem víc než jindy :) Některé fotky jsou foceny tabletem v noci, takže tomu odpovídá i kvalita...:)


Potřebujeme:
  • polystyrenový kruh
  • špejle
  • látku rozstříhanou na čtverečky (použila jsem asi 3/4 jedné části závěsu z Ikey, který mi doma zbyl)
Fotopostup:


Nastříháme látku na čtverečky a vpichujeme do polystyrenového kruhu pomocí špejle. Původně jsem si připravila párátko, ale propíchla jsem skrz látku přímo do polystyrenu. Takže k ničemu. Špejle je tupá, takže tou to šlo krásně. Ale připravte si aspoň dvě nebo tři. V zápalu práce jsem jich pár zlomila :)



 Vpichujeme asi tak centimetr od sebe. Řadu pod nebo nad jsem se snažila vpichovat vždycky do mezery. Myslím si, že se to nemusí dělat tak husté, jak to mám já, ale nemůžu zaručit výsledek. 



 Jde to celkem rychle, akorát z toho bolí záda :D jinak jsem vpichovala jen do poloviny kruhu. Na pinterestu potahují záda kruhu ještě látkou, ale mně to přišlo zbytečné. Na tomto obrázku (níže) ještě tak dva centimetry do středu kruhu chybí.





Nic na tom není a vypadá to fakt krásně, můžete použít víc barev nebo třeba organzu, zavěsit na širokou stuhu nebo lepící pistolí přilepit baňky, hvězdičky, mašle,... Na Velikonoce bych to viděla na světle zelený a přilepila bych tam pár malých barevných vajíček :)


Tak snad to někomu pomůže :) a příště zase něco jednoduchého :)
Mějte se vánočně

You May Also Like

10 komentů

  1. Moc hezky. Videla jsem jich par - hrozne strakatych a to se mi vubec nelibilo. Ale tenhle sedivy je super:) Dik za tutorial. Ani me nenapadlo, ze by to bylo tak jednoduchy:)

    OdpovědětVymazat
  2. FANTASTICKÉ!! Já to viděla jen z organzy a přišlo mi to hodně divoké, ale tahle šedivá TOP ze všech, co jsem viděla.. úplně mne uchvátila a super tip na Velikonoce! Pro mě to bude jasná volba - přišlo mi to hrozně složité, ale Vás návod se zdá být tak v pohodě.. ;) BTW: Já jsem letos řádila s kuličkami z alobalu... udělal ajsem z nich také věnoc - to byla piplačka. Nebo holky lepily kavova zrna - to jsem nakonec pro levost svých rukou zavrhla. :D
    Tleskám, smekám a DĚKUJI! Jdu do něj také! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Kolik je tak potřeba látky na věnec? Děkuji. vypadá to krásně.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji :) kolik jsem spotřebovala látky to nevím, bylo to ze zbytku Ikea závěsů které jsem zkracovala, takže tak metr na dva metry max? Možná i míň, dělala jsem to už před 2 lety, takže si to přesně nepamatuju. Tak ať se povede :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, no já taky vše nakupuju na poslední chvíli.. poslední dobou se mi velmi osvědčil tento online obchod https://www.darkysradosti.cz najdeš zde praktické, originální, ale i vtipné dárky, co si budeš přát! Navíc za přijatelné ceny a z pohodlí domova - to je hlavní:)

    OdpovědětVymazat
  6. Opravdu moc krásný věnec, nedávno jsem si pořídila sadu nástrojů z https://www.techni-trade.cz/, které by mi měly usnadnit věškerou hand made výrobu, takže očekávám, že brzy budu vyrábět podobně krásně věci jako ty.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, nádherný věnec:-) Vyzkoušela jsem ten tvůj přesně podle tvého návodu a je nádherný. Přemýšlela jsem ale i nad koupí nějakého dekorativního prostředku ještě k tomu. Nakonec mi došlo, že doma nemáme žádné stolní hodiny . Kdybych sem mohla dát svůj instagram, určitě bych ti ukázala jak jsem vymyslela kombinaci toho věnce s hodinami :-)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)