DIY Patina #1 - rám obrazu

by - 16.11.14



Ahoj,
tak po dloooouhé době jsem se rozhodla podělit s váma o "kus" našeho domu. Teda lépe řečeno dneska o jednu z věcí, kterou jsem se rozhodla s pomocí mého muže zrenovovat.

Kdo mě sleduje na pinterestu, jistě si stihl všimnout, že hodně často připínám obrázky se skandinávským stylem domácností a vůbec černá/bílá/šedá teď u nás vedou. Každopádně po přestěhování jsme museli snížit veškeré "zbytečné" výdaje na minimum a kupovat nové věci a měnit tak ráz stylu našeho domova, podle mých představ, by asi nebylo zrovna levný a zodpovědný, tak jsem se pustila do obnovování starých věcí. Naši mají ve sklepě spoustu pokladů a máma mi je vždycky ráda přiveze a pomůže nejen s hlídáním Váji, když něco potřebuju natřít nebo tak.

Tentokrát jsem se zamilovala do tabule v rámu obrazu. Původně jsem přemýšlela o tom, že do rámu zasadím zrcadlo, ale velikostně se mi rám nehodí tam, kam bych ho se zrcadlem potřebovala. Takže asi takhle nějak, abyste si to dokázali představit...:)

inspirace z Pinterest.com

Rám máma dovezla, ale potřebovala jsem ještě doladit jeho barvu. Takže jsem se pustila do vytváření starého vzhledu dřeva - patiny. Už jsem se o to jednou pokusila u truhly na Vájiny hračky, ale tenhle způsob mi přijde jednodušší, tak vám ho sem dávám jako první.

1. Natřela jsem rám šedou barvou (Balakryl uni - ředitelný vodou, šedá mat)
2. Po zaschnutí jsem si zředila vodou bílou barvu (taky Balakryl) a hodně používaným štětcem jsem lehce přetírala původní šedou, tak aby byly vidět stopy štětin, až mi vznikl pošudlaný šedo-bílý rám, ale mě se moc líbí a zatím u toho končím...

Ještě sehnat (asi sololitovou) tenkou desku, kterou natřu tabulovou barvou, přidělám k rámu a bude to jak z Pinterestu :)

(hodiny jsou taky moje a Davidova tvorba, ale ty až někdy příště :))

...výsledek mojeho natírání...

Tak se mějte hezky a tady ještě trocha Vánoc. Konečně jsem si koupila plastové průhledné šroubovací koule, které jsem sháněla už loni a zkoušela jsem, co na Vánoce do nich :) No a na poslední fotce je unavená Vája na babiččině výtvoru. Miluju puffy, ale neměla bych na to asi nervy. Za to maminka moje je šikovná a jeden krásný nám upletla (prej je to hrozně jednoduchý - to určitě!)


pápááá


You May Also Like

7 komentů

  1. Počkat...tvoje máma ho upletla? A je to jednoduchý? Za kolik by nám taky jeden udělala? :-D :-D Vypadá to totiž úžasně. Případně, nemohla bys od ní splašit nějaký návod a dát to sem na blog? Třeba bych se hecla (nebo spíš překecala moji mamku) a udělala si ho.
    A taky jsem zvědavá na konečné dílo, protože ten rám vypadá pěkně a ten nápad je taky moc zajímavý :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé na ten pufík se zrovna chystám! Je to jednoduché - tedy vypadá to. Návod mmnt - podívám se: tdy to paní prodává https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207539547037955&id=1567950296
    a ještě návod - pokud pletete, tak stačí jen hladce a je to taky super:
    http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=11676 - podle toho to budu dělat já ;) a doporučuji koupit české špagáty na to - https://bambulky.elpopo.cz/uvodni-stranka/spagaty-c13/?gclid=CjwKEAiAwfzDBRCRmJe7z_7h8yQSJAC4corOz3yYVbhjWBEvwMkGHZIugspzlYXrCG1kN7aGZWW6dxoC4z7w_wcB a když se podíváte na tu inspiraci, tak si třeba řeknete, že uháčkujete do koupelny košíček nebo tak něco a na dlouhé zimní večery máte vystaráno. :)
    Jo a ráááááááááááááááááám je úžasný!! Závidím - já bych do něj chtěla jednou dát takového velikého plyšového medvěda - našla jsem to na pinterestu - určitě budete vědět. Jsem z něj nadšená! :)
    Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  4. If you are finding Best Trading Software in Dubai then company are customized trading software Company. The company is best in providing Trading Software.trading software dubai

    OdpovědětVymazat
  5. Thanks for sharing all this information here on this page.

    OdpovědětVymazat
  6. I truly enjoy looking through on this web site , it holds superb content .

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)