Zimní posily pro děti

by - 11.12.14

Minule jsem měla tenhle článek pro mámy a je potřeba vědět, co taky není na škodu mít doma na podzim a zimu pro naše prďouše :) Je pravda, že většina těchhle věcí je potřeba celoročně, ale teď je prostě "sezona" :)



1. Hypoalergenní krém Swiss Nature Baby (75ml, cena je 663,- na eshopu)

Když se řekne Zepter, představím si obrovskou sadu naleštěných hrnců :) Pravda je ale taková, že Zepter u nás distribuuje spoustu spotřebního zboží v nadstandartní kvalitě. Jedna z oblastí, které se věnuje, je i distribuce švýcarské biokosmetiky Swiss Nature. Ta která nás dneska bude zajímat je kosmetika pro děti. S Vájou jsme totiž měli možnost otestovat Face&Body Cream z řady Swiss Nature Baby. 


odborné okénko:

Swiss Nature Baby je hypoalergenní BIOkosmetika s osvědčením ECOCERT Greenlife. Aby kosmetické produkty získaly ocenění některého z certifikačních orgánu (ECOCERT) musí splňovat velmi přísné normy, které se týkají vývoje a výroby, a jsou-li vyrobeny postupem šetřícím životní prostředí. Navíc nejméně 95 % všech rostlinných přísad ve směsi a minimálně 10 % všech přísad podle hmotnosti musí pocházet z ekologického hospodářství. Více podrobnějších informací o kosmetice Swiss Nature Baby najdete přímo na stránkách Zepteru, kde jsou i často kladené otázky, které by vás mohly zajímat.



naše zkušenost:
Krém je hutnější konzistence, takže se více hodí na zimu na obličejík nebo namazat večer po koupání. Z počátku mi to přišlo jakoby obsahoval takovou tu vazelínu nebo vosk nebo něco, ale vůbec to nemastí a narozdíl od těch vazelínových krému a mastiček se moc dobře roztírá a hned se vstřebá. Jemně voní, vzhledem k tomu, že není uměle parfemovaný, tak voní asi po výtažku z alpské protěže. "ASI" říkám proto, že vážně nevím, jak voní alpská protěž :D Co oceňuju, je pumpička, takže se výborně dávkuje, nikde nevytíká a hlavně (!) Vája ho skrz pumpičku nemůže pozřít ani se s ním napatlat od hlavy až k patě (jako třeba Sudocremem, že?) :)

Je pravda, že je to krém z té dražší cenové skupiny, ale řekla bych, že tady se poměr kvalita/cena vyvažuje. Když to shrnu, tak produkty z této řady:


 Neobsahují parabeny

 Neobsahují fenoxyetanol
 Neobsahují umělé parfémy
 Neobsahují barviva
 Neobsahují silikony
 Neobsahují petrochemické látky
 Nebyly zkoušeny na zvířatech

a i recyklovatelná krabička je potištěna rostlinným inkoustem...(wow! :)) Pokud by vás zajímalo, co za produkty Swiss Nature ještě dělá, mrkněte tady - jsou tu všechny produkty dětské řady a na e-shopu si je můžete i rovnou objednat.

2. multiIMUN SIRUP (150ml, cena je cca 170,-)

Klasika, přelom podzim-zima, zvlášť, když je teplejší počasí, tak se bacily množí a nevymrznou. V tomhle období jsme "na hromadě" často i my dospělí, natož děti. Musím říct, že loni jsme to zvládli všichni v pohodě, letos už to bylo horší. Vája dostala svoje první antibiotika a sem tam se objeví nějaký kašlík a rýma.



MultiIMUN je sirup s vitaminem C a výtažkem z hlívy ústřičné, který podporuje imunitu u dětí od 1 roku a dokonce přispívá ke zmírnění únavy. MultiIMUN zkoušela i Vája a moc jí chutnal. Když vidí nějakou takovou lahvičku tak říká: "dici, dici" a natahuje ruce. Dici je medicínka, kdybyste nevěděli :D Takže, kdo by rád podpořil imunitu svých dětí nejen v zimním období, může MultiIMUN  dobrůtku koupit třeba v lékárně :)

3. Physiomer Baby (115ml, cena se pohybuje kolem 190,-)


Kromě odsávačky jsme si zvykly používat i tenhle sprej do nosu. Je to čistá mořská vodička, kterou asi netřeba moc představovat, protože je dosti "profláklá" :) Je vhodná pro děti od jednoho měsíce, je ale pravda, že tak brzo jsme radši používali ty ampulky od Physiomeru. Jinak u nás je to opravdu nejúčinější sprej do nosu a to jsme jich už několik vyzkoušeli. Ještě polštář pod hlavu, aby byla výš a neřeším :)


4. Prospan - sirup proti kašli (100ml, cena cca 160,-)

Prospan je sirup, který jsem koupila původně pro sebe a pro D., ale pak jsem zjistila, že ho můžou i úplně maličké děti. A proč? Je totiž bez alkoholu, cukru a barviv. A Váji opět moc chutná. Všechny sirupy, které má vypít, jí natáhnu do té odměrky od Nurofenu nebo Panadolu, ona si to vezme do ruky a vycucne to :) Když jí chci sirup stříknout do pusinky já, tak ječí, jak smyslů zbavená... Je holt moc samostatná :D Prospan obsahuje výtažek z břečťanu, usnadňuje tak odkašlávání, uvolňuje hlen v dýchacích cestách a opravdu pomáhá. Prospan jsem koupila opět normálně v lékárně :)


Tento článek mám už dlouho připravený a mrzí mě, že jsem ho nestihla publikovat už na podzim. Zase na druhou stranu, tohle jsou věci, které se hodí vždycky a navíc ta pravá zima teprve začíná :) Teď už snad budou na řadě hlavně články s vánoční tématikou a ten slibovaný věnec - abyste ho stihli udělat ještě do Vánoc že? :D

Ještě bych chtěla moc poděkovat za možnost vyzkoušet a předat vám info a zkušenosti o některých produktech, o kterých jsem dneska psala. A to konkrétně společnosti Zepter, která nám pro Váju poslala Swiss Nature Baby krém a taky společnosti OmegaPharma, díky které jsme zase mohly vyzkoušet MultiIMUN a Physiomer Baby. Moc děkujeme!


Tak se mějte moc hezky a užívejte předvánoční "klídek" :)

You May Also Like

0 komentů

Za všechny komentáře moc děkujeme :)