Tipy na hru s Lego DUPLO a SOUTĚŽ !!!

by - 22.4.15

duplosvet.cz

Zdravím vás všechny,

tak mi došlo, že vám tady píšu recenze na stavebnice, které jsou krásné, stylové, barevné a mají skvěle propracované figurky i zvířátka, ale to hlavní, že taky hra s nimi rozvíjí dovednosti našich dětiček, to jsem zmínila jen okrajově...

Pro toho kdo by nevěděl, jak na sto procent využit hru s Duplem, tak tady mám pár tipů pro ty nejmenší děti:

1. Klasický komín
- co si budeme povídat ono už jen samotné držení kostičky a snažení se ji někam zacvaknout rozvíjí u mrňat jemnou motoriku. Protože postavení komínu je třeba pro Váju v 22 měsících top dovednost. 

2. Učení barev
- s Vájou stále spojujeme se stavěním komínu, podávám kostičky a říkám jí u toho barvy. Zatím jsme se dostaly k tomu, že když se po 3.červené kostičce zeptám na 4.červenou kostičku řekne strašně dramaticky: " ZE-E-NÁÁÁ" :)

3. Učení zvířátek a jak dělají
- netřeba vysvětlovat, spíš jenom: Jak dělá jelen? Já vím, že normálně troubí, ale jak pak vysvětlíte, že jelen není auto...

4. Mezilidské vztahy
- maminka (figurka) má ráda tatínka (figurku) a tak se drží za ruce/dají si pusu. Tatínek pochová holčičku když spadne ze skluzavky,...

5. Počítání
- nám pořád chybí šestka a osmička, jinak počítame vsěchno a všude..."Jena, dje, ši, šiži, pet, sedum, debět, deset".





Samozřejmě, pro ty malinké děti není tak těžké vymyslet hru s kostkami tak, aby se při ní i něco nenásilně naučily. Zabavit ale větší děti už je složitější, tak vám Duplo na svých stránkách www.duplosvet.cz nabízí spoustu herních tipů. Stačí jen zadat věk dítěte, které si se stavebnicí bude hrát a můžete se nechat inspirovat. Mimo herní tipy tady najdete i různé věci ke stažení. Například spoustu omalovánek, vystřihovánky nebo návody, co z kostek postavit. Mimo tohle všechno tady samozřejmě najdete "katalog" aktuálně prodávaných stavebnic s podrobnostmi o nich a kdeje můžete koupit. Takže určitě tam nakoukněte!


S těmito stránkami je spojena taky soutěž, do které pro vás tým Lego DUPLO věnoval výhru. Jak už jsem psala u recenze Lesoparku, nové stavebnice s lesními zvířátky jsou celkem 4 a vy teď u nás na blogu můžete vyhrát jednu z nich a to konkrétně Lesní Zvířátka. Stavebnice je určena pro děti od 2 do 5 let a obsahuje 39 dílků, 2 figurky dětí a 4 nové zvířecí kamarády.


Pravidla jsou jednoduchá:

- být pravidelnou čtenářkou našeho blogu (vpravo dole záložka followers)
- sledovat nás na FaceBooku (FB stránka BejbyBlog)
- odpovědět na jednoduchou otázku: 

"Na kterých webových stránkách můžete najít více herních tipů a návodů spojených s Lego DUPLO?"

Odpovědi pište, prosím, spolu s emailem do komentáře, soutež končí příští středu o půlnoci a ve čtvrtek vylosujeme 1 výherce krásné nové stavebnice :)

!!!!!!!!!!! KOMENTÁŘE SE ZOBRAZÍ AŽ BUDEME LOSOVAT, ABYSTE NEOPISOVALI :) !!!!!!!!!!!!!!!!

Tak se mějte krásně a držím palce :)




You May Also Like

8 komentů

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. Super Peti! Díky za odpověď, akorát mi nedocvaklo, že když už nemám moderovaný komenty, tak to všichni uvidí, tak jsem ho smázla, ale neboj, soutěžíte :) tak se omlouvám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pokus číslo dvě :-) Stránka www.duplosvet.cz :-) A jinak vše splněno...

    OdpovědětVymazat
  4. Herní tipy najdeme na www.duplosvet.cz. A email je Hana.Funkova@gmail.com.
    Doufám, že tentokrát se nám komentář konečně podařilo vložit :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Honem, honem...Taky se zapojuju do soutěže :-D
    Odpověď zní: www.duplosvet.cz
    Ostatní podmínky samozřejmě splňuju ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. www.duplosvet.cz nelamensikova@seznam.cz Díky že se můžu zůčastnit, blog sleduju od začátku, mám ročního prcka a zrovna dostal svoji první krabici dupla :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj holkyyyy, tak my se taky na poslední chvíli účastníme :-) a naše odověď je : www.duplosvet.cz. Užívejte jara a až bude chvilka, moc rády vás uvidíme na nějakém pískovém meetingu :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek. Taky si se synem rádi hrajeme s legem, nebo různými stavebnicemi. Syn má oblíbené stavebnice Banbao https://armik.cz/index.php?route=product/search&filter_name=Stavebnice%20Banbao . Máme jich doma několik a navzájem je kombinujeme podle toho, jak se synovi chce.

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)