RECENZE: LEGO DUPLO Doktorka Plyšáková - Ordinace na dvorku 10606

by - 17.11.15

Zdravím, 
jedna z našich společných oblíbených testovaček. Duplo. Tentokrát jsem ale byla asi překvapenější než dřív. Dorazila právě takováhle krabice jakou vidíte, ale s úplně jinýma figurkama, než jste u Dupla zvyklí.


Duplo spolupracuje se společností Disney a na pár stavebnicích to určitě poznáte. Nejen seriál Doktorka Plyšáková/Doc McStuffins, ale inspirovala je pohádka Princezna Sofie I., Šípková Růženka, Mickey a Minnie Mouse a pro kluky třeba Auta, Letadla a další.

Je pravda, že dosud jsem s Paní Doktorkou neměla tu čest a musela jsem si o ní pár věcí zjistit :) Běželo to dokonce na ČT, má to nějakých 37 dílů nebo co já vim a je to 8letá holčička, která léčí zvířátka a u nás je to teda Doktorka Plyšáková. Konkrétně tohle je stavebnice s její ordinací, ale Duplo má ještě jednu se sanitkou Rosie.

Základní info neuškodí:
krabice mimo základní stavební kostičky obsahuje i skluzavku, jedno okno s dveřma, 3 figurky (Doktorku Plyšákovou, Ovečku a Dráčka), nemocnou/zdravou holčičku, šuplík, umyvadlo a deku s náplastí (obě z látky) a dvě židličky
- celkem dílků: 39
- cena je 799,-

Figurky:
Ne, že bych klasický "duplovský" panáčky teď odsunula na druhou kolej, ale malá doktorka je fakt stylová. Všeobecně, když jsem se dívala na figurky z ostatních stavebnic...Mickeyho, Auta nebo princezny, tak to nejsou žádný laciný napodobeniny a vypadají ty postavičky fakt dobře. Nevím, jestli jsem to už náhodou někdy neříkala, ale pro mě je Mickey Mouse moc velká "Amerika" nehledě na to, že u prvních dvou tónů znělky Mickeyho Klubíku mi vstávají vlasy na hlavě. Ale tím chci právě říct, že když už tuhle "šílenost" vaše dítě miluje, tak to jde právě díky Duplu podat trochu inteligentněji, než mít poličku narvanou plyšákama, který jsou beztak jenom na prach. 


Největší plus:
Vája zrovna nedávno kašlala docela dost, nic to nebylo, ale doma jsem ji dávala Stoptussin na noc a i když má "medicínku" ráda, tak se občas sekne. Použila jsem paní doktorku. Nejdřív jsem poslechla stetoskopem holčičku, která je z jedné strany kostky jakoby nemocná a z druhé zdravá. Dala jí medicínu a  ona se pak mávnutím kouzelného stetoskopu (otočením kostky :D )uzdravila. A pak jsme s Vájou poslouchali její srdíčko, dělaly "ťuk,ťuk" a paní doktorka doporučila samozřejmě onen Stoptussin (to je divný, co? zase měla máma pravdu, Vájo) a pak to šlo bez problémů. Doktorky se V. nebojí nebo aspoň zatím, ale kdo máte s tímhle problém, zkuste to třeba touhle cestou.



Tady se můžete ještě podívat na video přímo k této stavebnici...


...a máte třeba tip na Vánoce. A protože my paní doktorku už máme, tak jestli bude pod stromečkem Lego, tak jedině s Mášou a Medvědem. Když jsem zjistila, že existuje Duplo i s touhle pohádkou byla jsem fakt ráda. S Valinkou a babičkou jsme byly teď 14.listopadu na show na ledě v Rondu a od té doby je Máša a Medvěd na pořadu dne. Ale o tom třeba napíšu něco příště.

Mějte se :)


You May Also Like

4 komentů

  1. No tak toto ma dostalo :) Doki sme sledovali na Déčku pred pár mesiacmi, určite ju budú zase po čase dávať znova ako ostatné seriály. Bolo to fakt milé a každá časť mala nejaké ponaučenie, napr. že si treba umývať ruky, že treba prať plyšákov kvôli alergii, netreba byť dho na slnku atď. No a Máša? Totálna hitovka. Mojej malej nezáleží, či je v slovenčine, češtine, ruštine alebo angličtine, čumí na to a ani nedýcha :D Takže mášovské lego by som určite brala, no a ešte keby existovalo lego s Timmym, to už by bol úplný ideál :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musíme zjistit a na Dokí (jak říkáš) se začít dívat :) Díky :)

      Vymazat
  2. Práve som si zaspomínala na svoje detstvo, ach, to boli časy ♥ :D Super článok a maličká je veľmi zlatá :)

    Prajem krásne Vianoce ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Chtěla jsem koupit Duplo dcerce k narozeninám, ale překvapilo mě, jak je to drahé a já si to bohužel nemohla dovolit. Holt jsem v situaci, kdy za mě velkou měrou problémy řeší nebankovní konsolidace online a já jsem ráda aspoň za to. Holt po bývalém manželovi zbyly dluhy a on je nikdo pořádně neví, kde je. ;-)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)