Jak čtu Váji anglicky | englishbooksforchildren.cz + soutěž

by - 6.12.17

Zdravím vás,
dneska tady Mikuláš nechal nadílku i pro vás, ale všechno pěkně popořadě:) Je hodně velký trend "učit" i ty nejmenší děti cizí jazyk. Existuje asi milion způsobů a my jsme na tom asi takhle...



Já jsem měla angličtinu snad celej život ve škole, ale stejně mě asi nejvíc "naučila" brigáda na řeckém Rhodosu, kde jsem v devatenácti (takže před 10 lety proboha! :-D) dělala animátorku v hotelu :) Vali "chytá" angličtinu (spíš přízvuk) z youtube videí, kde jsem jí od mimina pouštěla takové ty klasické písničky pro malé děti, jako byl Wheels on the bus, Twinkle twinkle little star... Daddy finger (...) where are you a hodně poslední dobou oblíbené Johnny, Johnny - Yes, papa..., což už si ale dokáže pustit sama a já se jen musela naučit i Johnnyho i Papá, abych s ní mohla dělat druhej hlas podle potřeby :) 
Sama se naučila čísla a barvičky, právě díky youtube, protože tam je to docela "vymejvárna" tahle základní "témata" pro děti (rozuměj: jak na kolovrátku).


Jednoho dne mi majitelka e-shopu englishbooksforchildren.com neboli anglickeknizkyprodeti.cz a taky lektorka angličtiny pro děti Lenka Šůnová vybrala na míru knížku pro Vali a dostala jsem i pár rad, jak na to čtení v angličtině dětem :) Záleží samozřejmě i na tom, jak umíte jazyk vy sami (proto jsem vás zatěžovala svým angličtinářským levelem výše). Je dobrý umět aspoň trochu (jako já). Je fajn u toho čtení nebo povídání "pantomimovat", ukazovat obrázky, ale nejdůležitější je nepřekládat.


Lenka pro Vali (ale i pro vás :)) vybrala knížku IF YOU'RE HAPPY AND YOU KNOW IT! i s CD na kterém je písnička i s animovanou "pohádkou", která ukazuje různé národnosti, barvy pleti a pohlaví a taky to, co můžeme dělat, když jsme šťastní. Při zpívání se ukazuje, to co se zpívá a minimálně "clap your hands" si myslím, že je Vali už úplně jasný. Knížka, která CD obsahuje je nádherně stejně ilustrovaná. Další verze, které tam jsou, je písnička s textem a písnička jako karaoke. Navíc se na konci písničky můžou vaše děti naučit jak se řekne "ahoj" ve spoustě různých jazyků :)


Na e-shopu je super rozdělení knížek podle věku, kdy první kategorie je 0-2roky a poslední je 12plus :) Takže si vybere určitě všichni. 

No a jak už jsem to propálila hned v první větě, máme tady dneska Andělskou /Mikulášskou nadílku i pro vás. Zpívánku IF YOU'RE HAPPY AND YOU KNOW IT! od nakladatelství BareFoot Books můžete teď vyhrát tady u nás blogu. Což je super zpráva! Protože to ale není jen tak ledajaký dáreček, budete muset splnit 3 jednoduché úkoly :)
  • sledujte Bejbyblog buď tady na bloggeru (vpravo dole) nebo [to se mi líbí] FB stránka Bejbyblog.cz
  • [to se mi líbí] stránce anglické knížky pro děti nebo je sledujte na instagramu  @englishbooksforchildren (jedno z toho stačí :). Jen na vysvětlení - nebyla to podmínka, aby jsem pro vás mohla udělat soutěž, právě naopak - bylo to pro mě veliké překvapení, když mi paní Lenka poslala 2 stejné knížky a tudíž to byla jasná volba nechat ji pro vás. Rozhodla jsem se tak sama :) Pokud vás totiž tohle "téma" opravdu zajímá, tak vás to nebude obtěžovat, právě naopak, jsou tam novinky, ukázky,... Takže tak.
  • a nakonec mi prosím tady napište komentář, že jste splnili, abych věděla, koho všeho budem 13. prosince losovat :) (soutěž běží do 12.12.do půlnoci)
Nějak mi zlobí poslední fotka, ale tak je to asi znamení :) Napište mi do komentů klidně i jakou zkušenost se čtením v cizím jazyce dětem máte vy?

Já jsem zatím v režimu snažení se :)
Mějte se krásně a držím pěsti :)




You May Also Like

10 komentů

  1. Splneno, zase parada :) V anglictine cteme od malicka, prcek ma i anglicka leporela a chytaji to vazne rychle :) Nastesti mame i ENG / CZ jazycne jeslicky a skolku, tam pry anglicky i docela mluvi, se mnou se ji nechce protoze vi, ze primarni jazyk mame cesky :) ale to prijde ;) pisnicky jsou top!

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Splněno. Já dětem moc anglicky nečtu, jelikož jsem s ní sama na štíru. Ale máme jednu obrazovou na prohlížení a plnění úkolů od usborne big activity pad. To přeložit zvládnu:-) chtěla bych ať se děti naučí a ne jak já po 12 letech na škole a pár kurzech, furt začátečník.Irena.myslikovjanova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, gratuluji k výhře, ozvěte se mi prosím na mail s adresou. Moc děkuji Vendula :)

      Vymazat
  4. splněno vše. zatím naší 4 leté čtu pouze česky, protože má vcelku potíže s hezkou výslovností češtiny, tudíž nám zatím bohatě stačí jeden jazyk:)) eliskasillingova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Splněno :-) Máme to docela podobně. Syn má 2,5 roku a pouštím mu na youtube anglické písničky. Už to docela začíná opakovat. Anglickou knížku zatím máme jen jednu, ale určitě plánuji pořídit další.

    Lucka

    OdpovědětVymazat
  6. Splněno! Anglické knížky a také Vás sleduji na IG - monika_plonkova. Jinak dcerka je zatím na čtení malá, ale plánuji ji s angličtinou postupně seznamovat.

    OdpovědětVymazat
  7. Hotovo.. Anglicky zatím nečteme - jen kouká videa z youtube. Nicméně když vyhrajem, okamžitě začnem. No a když nevyhrajem, tak jí asi nějakou knížku budu muset koupit. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Splněno. Anglicky čteme, ale taky fracouzsky a německy, máme hodně přátel v zahraničí a dost cestujeme, tak aby to pro děti bylo co nejpřirozenější. (kristova@post.cz)

    OdpovědětVymazat
  9. Tyjo, to je super! :-) Já jsem obě děti (7 a 9 let) poslala na jazykový kurz od https://www.englishstay.cz/ , který mi doporučila kamarádka, takže věřím tomu, že mi zanedlouho budou anglicky číst oni a budou to zvládat mnohem líp než já :-D

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)