Muffiny pro cvičené opice

by - 18.1.14

Hezkou sobotu :)

muffin z wikipedie nevypadá
o nic líp než ten náš pro opice :)
Vím, že je a mělo by být zvykem dávat veřejnosti k dobru recepty, které jsou buď zdravé nebo bio nebo málo kalorické nebo exotické nebo prostě aspoň NĚČÍM zajímavé. Tenhle není nic. Já jsem potřebovala akorát spotřebovat dva banány, které už začínaly vypadat spíš jako ostravské klobásy a k tomu se mi taky hodilo, že se zbavím aspoň jedné z čokolád, které se nám válí v "tučné" skříňce. Tučná skříňka rovná se skříňka, kde jsou věci k jídlu, z kterých budete tuční.
Není moc normální, že se potřebuju zbavit čokolády, která se mi někde válí. Když se nám v tučné skříňce totiž nějaká čokoláda ohřeje dýl než dva dny, je tím pádem moc kvalitní. Holt jsem skromné děvče a taková Milka, která obsahuje polovinu cukru a stačila by kaloricky k obědu i k večeři, mi k televizi bohatě stačí. 60% nebo 90% kakaa prostě nedávám.

Když samozřejmě dodržíte základ na těsto a konzistenci, můžete si do muffinů dát co chcete.

Většinou vařím přesně podle receptu, ale při pečení si někdy dovolím experimentovat. Dneska jsem do klasickýho těsta na muffiny přidala rozmačkané banány a čokoládu a jsem si jistá, že to je opravdu nebývalý experiment a převratný objev :)

  • 125g másla
  • 100g cukru krupice (já dala třtinový, aby to jako bylo zdravější nebo co + ještě vanilkový :)))
  • 2 vajíčka
  • 250g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva (nebo taky prdopeče - tohle slovo prostě nesnáším - zahlídla jsem ho někde na e-miminu a vážně přemýšlím, že napíšu samostatný článek na slova, která mi způsobují alergii)
  • 1 čokoláda
  • 2 banány
  • mléko (toho jsem tam nalila tolik, abych měla maltovitou konzistenci, protože v původním receptu je pět lžic a to bylo teda megahustý)

Nesnáším dlouhý postupy. Takže. Trouba na 180°C. Rozšlehám vajíčka s cukrem a máslem. Pak zamíchám zbytek a mléko podle potřeby. Naplním formu na 12 muffinů a šoupnu do trouby. Zhruba po 20 minutách zapíchnu špilku a vidím, co vidím :) 
Tento recept je teda zajímavý tím, že je úplně obyčejný, trvá normálně dlouho, muffiny vypadají jako muffiny a určitě byste ani nečekali, že chutnají trochu bannově a trochu čokoládově :)


Třeba se někomu budou hodit, právě proto, že na tom nic není. Já, když hledám nějaký recept, tak nejvíc nesnáším ty slohové práce. I smažený vajíčka se totiž dají rozepsat na dvě A4ky.



Dobrooou :)








 

You May Also Like

0 komentů

Za všechny komentáře moc děkujeme :)