Hezkou sobotu :)
muffin z wikipedie nevypadá o nic líp než ten náš pro opice :) |
Není moc normální, že se potřebuju zbavit čokolády, která se mi někde válí. Když se nám v tučné skříňce totiž nějaká čokoláda ohřeje dýl než dva dny, je tím pádem moc kvalitní. Holt jsem skromné děvče a taková Milka, která obsahuje polovinu cukru a stačila by kaloricky k obědu i k večeři, mi k televizi bohatě stačí. 60% nebo 90% kakaa prostě nedávám.
Když samozřejmě dodržíte základ na těsto a konzistenci, můžete si do muffinů dát co chcete. |
Většinou vařím přesně podle receptu, ale při pečení si někdy dovolím experimentovat. Dneska jsem do klasickýho těsta na muffiny přidala rozmačkané banány a čokoládu a jsem si jistá, že to je opravdu nebývalý experiment a převratný objev :)
- 125g másla
- 100g cukru krupice (já dala třtinový, aby to jako bylo zdravější nebo co + ještě vanilkový :)))
- 2 vajíčka
- 250g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva (nebo taky prdopeče - tohle slovo prostě nesnáším - zahlídla jsem ho někde na e-miminu a vážně přemýšlím, že napíšu samostatný článek na slova, která mi způsobují alergii)
- 1 čokoláda
- 2 banány
- mléko (toho jsem tam nalila tolik, abych měla maltovitou konzistenci, protože v původním receptu je pět lžic a to bylo teda megahustý)
Nesnáším dlouhý postupy. Takže. Trouba na 180°C. Rozšlehám vajíčka s cukrem a máslem. Pak zamíchám zbytek a mléko podle potřeby. Naplním formu na 12 muffinů a šoupnu do trouby. Zhruba po 20 minutách zapíchnu špilku a vidím, co vidím :)
Tento recept je teda zajímavý tím, že je úplně obyčejný, trvá normálně dlouho, muffiny vypadají jako muffiny a určitě byste ani nečekali, že chutnají trochu bannově a trochu čokoládově :)
Třeba se někomu budou hodit, právě proto, že na tom nic není. Já, když hledám nějaký recept, tak nejvíc nesnáším ty slohové práce. I smažený vajíčka se totiž dají rozepsat na dvě A4ky.
Dobrooou :)
1 komentů
Třeba měsíční voda s muffiny je skvělá! :)
OdpovědětVymazatZa všechny komentáře moc děkujeme :)