Bonus do porodnice

by - 20.2.14

Já jsem si připadala, jak kdybych jela na menší dovolenou. A bylo mi trapný jít do porodnice i s malým kufrem. Nebyl to sice nějaký socialistický megaloďák s koženýma řemínkama, ale i tak, už jenom proto, že to byl kufr. Každopádně nebyla jsem asi ani první ani poslední s kufrem, takže bych to neřešila. A říkám ASI, protože fakt nevím, co měly ostatní maminy. Protože vaše taška nebo taška ostatních je opravdu to poslední, co v porodnici budete řešit :)
tenhle je hodně retro, ale i když má řemínky,
tak je moc hezkej (kazeto.cz)
O tom, co všechno s sebou sbalit do porodnice jsem chtěla psát původně, ale všude na internetu je toho tolik a vsadím se, že nic extra výjimečnýho jsem si nebrala. Google na mě vyplivnul milion odkazů, na Youtube to máte dokonce i s názornou ukázkou, v předporodním kurzu vám to taky řeknou a některé e-shopy dělají komplet balíky, ve kterých máte vesměs vše, co potřebujete. Nakonec ono se to hlavně odvíjí za prvé od toho, kde budete rodit a za druhé od individuálních potřeb každé. Takže jsem se rozhodla, že se podělím jenom o jednu vychytávku, která mi usnadnila pobyt v porodnici a která není tak obvyklá.

Asi nemusím popisovat proč a jak moc je důležitá zvýšená hygiena po porodu, právě kvůli porodním poraněním a očistkům. To je jasný. Normálně jsou dva způsoby, buď se po každé návštěvě záchodu jdete osprchovat a nebo chodíte na malou rovnou do sprchy. Věřte mi, že pokud si myslíte, že NIKDO nechodí v porodnici na malou do sprchy, tak ano VĚTŠINA chodí. Někomu to může samozřejmě přijít nechutný, ale tohle se dá vyřešit bohužel jedině gumovýma botama :)
A nebo máte další možnost, jak zredukovat počet návštěv ve sprchách.

"KAPKY NA ZALÉVÁNÍ"
Do prázdné pet-lahve kapnete pár kapek levandulového a teatree oleje, dopustíte vlažnou vodou a vezmete si ji s sebou na záchod a po vyčůrání se jednoduše "tam dole" polijete. Omyjete tak všechno, co je potřeba, osušíte a je to. 
Řeší to, jak úsporu času, tak se nemusíte osmkrát za den po použití záchodu klouzat v nemocničních sprchách, protože, co si budem povídat - balancovat v gumových kroksech na mokrých dlaždičkách a zatínat tím pánevní dno první dny po porodu není zrovna žádná hitparáda. A rozhodně tím hygienu nezanedbáte. Právě naopak a nemusíte na citlivé partie používat "agresivní" sprcháč nebo kdoví co.

Takže pokud vás to zaujalo, přibalte do tašky/kufru:
  • 0,5l petlahev (většinou si berete něco na pití už z domu a nebo koupíte přímo v porodnici v kantýně)
  • tea-tree olej
  • levandulový olej
TEATREE (ČAJOVNÍK) je například protizánětlivý, urychluje hojení, desinfikuje, nedráždí a nevysušuje.
LEVANDULE třeba už jen příjemně voní, je antialergenní a zklidňuje pokožku.

Tenhle bonus je z hlavy porodní asistentky, laktační poradkyně a trojnásobné maminky v jednom, Majky Staňkové, která nám předala i spoustu dalších užitečných informací na jejím předporodním kurzu.

Znáte "kapky na zalévání"? Máte taky některá nějakou osvědčenou vychytávku? Klidně se podělte, já to zase asi tak brzo nevyužiju, ale ostatním by se to mohlo hodit :)
Mějte se krásně

You May Also Like

2 komentů

Za všechny komentáře moc děkujeme :)