Vánoční a novoroční rekapitulace / Christmas review

by - 5.1.15

Ahoooj...

Tak vás podruhé vítám v dalším novém roce :) tenhle článek bude dneska takový alibistický, zbilancujeme loňský rok a vysvětlím jeden rest :)

Od posledního postu tady na blogu jsem se snažila být aktivní aspoň na instagramu bejbymámy. Musím říct, že velké díky za něj. Posty na insta my dodávají pocit, že náš blog udržuju aspoň v nějakém umělém blogovém spánku, když už to nestíhá žít tady :)


Teď  zpětně musím přiznat, že jsem na návrat do práce na 12hodinovky, nebyla tak úplně připravená. I když to samozřejmě byl můj nápad. Na konci listopadu jsem se tím pádem sama dostala do kolotoče chození do práce, vánočních příprav a vymýšlení programu pro Valinku, když jsem měla volno a byly jsme spolu doma.

Když jsem totiž byla v práci, měla jsem pořád pocit, že bych měla být s ní doma a ve volnu jsem se jí to snažila vynahrazovat tím, že jsem se jí věnovala přes den na 100% a večer zjistila, že máme doma bordel jak v tanku, úklid je tak na 2 hodiny a k tomu bych potřebovala vysát, vyžehlit, utřít prach,... (však to znáte). Jednou jsem do 2 do rána dělala vánoční výzdobu a uklízela a jindy jsem šla spát s V. v 8 a ráno se probudila s výčitkama, že jsem neschopná jak matka, partnerka, tak navíc i žena v domácnosti :D 

Je třeba si uvědomit, že žádná katastrofa se nekonala. Když jsem byla v práci Vája byla s tatínkem, výzdobu jsem stihla, žehlení s úklidem mi taky neutekli (škoda!) a v únoru budu zase chodit jen vypomáhat, takže bude volnějc.

Problém je v jedné jediné věci. Mám totiž jeden takový "supr" zvyk. Náplánovat si milion věcí na 1 den. Potom to probíhá tak, že se celý den nervuju, nestíhám, přeskakuju z jednoho úkolu na druhej a pak s jazykem na věstě zapadnu do postele v 1 ráno. A nebo v horším případě tam zapadnu o půl jedné s tím, že půlku jsem nestihla. A proto, ač si nedávám žádná předsevzetí do nových roků. Letos jedno mám.

Budu si opravdu plánovat jen věci, které můžu stihnout a z toho plyne předsevzetí pro blog: Nebudu nic slibovat. Není nic horšího, než když vám někdo slíbí recenzi na Bioderma ABCderm a za rok ji na blogu pořád nevidíte, že Vendulo!? :)

Další a vlastně poslední věc, kterou bych chtěla uvést na pravou míru, je slíbená druhá soutěž, kterou jsem chystala před Vánoci. Soutěž s výrobky, které jsem vám slibovala bohužel nebude. Když jsem ji totiž začala připravovat, zjistila jsem, že 2 výrobky mají prošlou spotřební lhůtu. Je pravda, že než jsem je stihla zrecenzovat a začít připravovat soutěž, trvalo mi to asi 2 měsíce od obdržení, ale osobně si myslím, že kosmetika a doplňky stravy by měly vydržet déle. Takže potom asi byly trošku dýl někde ve skladu, než přišly k nám... Moc mě to mrzelo a přemýšlela jsem, jak to napravit, ale nakonec prostě vymyslím nějakou jinou :)

A tady je pár fotek našeho vánočního domečku...



---věnec na vchodových dveřích---



---vstupní dveře na terasu---
(ozdoby hobbymarkety a Ikea)


---stromeček Ikea---
(ozdoby Pepco, Obi, Hornbach,Ikea,...)



--- schodiště s bambulkama---
(myslím, že taky nějaký hobbymarket, svícny Pepco)



---


Tak doufám, že jste si Vánoce užili aspoň stejně tak jako my a za rok zase :)


You May Also Like

2 komentů

  1. Když si vzpomenu na svůj nástup do práce, to byl takový očistec, že šestinedělí je legrace. Naštěstí jsem nastupovala mimo veškeré svátky, prázdniny a narozeniny.
    Teď jsem přesvědčená, že až skončím s rodičovskou, půjdu max. na poloviční úvazek, na pár let určitě, s puberťáky to potom bude zase jiné.
    Seznamy, kdy jsou naplánovány na jeden den práce v rozsahu 40 hodin jsou taky moje slabost. A potom naštvání a deprese, jak jsem nemožná.
    Vánoce jsou o tom s kým jsme ale je vidět, že ani tak to u vás Ježíšek neměl "jako doma" ;) Já si už tak jistá nejsem :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jo, nejsem sice matka, ale třeba tě to trochu uklidní :) Jestli máš pocit, že jsi blog zanedbávala, tak se podívej na časový úsek mezi posledními dvěma příspěvky na tom mém ;) a zjistíš, že to je rok a něco málo k tomu...nemám ani instagram, tudíž můj blog ležel ladem úplně, žadný zimní spánek ;) Takže klídek, nohy v teple a hlavně no stress ;) Zdravím do Brna :-*

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)