6 nej animáků + soutěž se CinemaCity

by - 30.8.18

Zdravím všechny,


pěkně (jako ne moc, ale že to je hezký) se nám ochladilo, tak je třeba vám dát zase tip do interiéru. Nebudu vás nutit být přibití ke gauči a koukat na televizi, ale klidně si to zkuste, je to taaak příjemný :) No a nebo si skočte do kina, jako my...



Když mě oslovilo CinemaCity, napadl mě v rámci spolupráce článek, kterej jsem vám chtěla už dlouho napsat, takže se to skvěle hodí. A když to spojíme s filmovou soutěží (mrkejte na náš instagram), bude to úplně nejlepší :)



Občas zahlídnu ve virtuálním světě otázku: Jakou pohádku mám pustit? Jaká se nejvíc líbí vašim dětem? Vždycky si říkám: "Tyjo, vždyť je jich tolik krásných a určitě je všechny znají, tak se nebudu opakovat..." A neodpovím. Ale uvědomila jsem si, že někdo se na filmy nekouká s takovou frekvencí jako u nás doma, takže se třeba některým z vás bude hodit tenhle malý seznam našich oblíbených animáků


Ale ještě než se k nim dostaneme... O víkendu jsme byli s Vali v kině. U nás v Brně chodíme jen do CinemaCity v Olympii nebo výjimečně do Špalíčku. Špalíček je pro nás daleko a doprava a parkování a tak... Pro středový brňáky, který si dojedou šalinou ale ideálka. Jak říkám, protože ostatní kina (v žádným jiným jsme ale nikdy nebyli) jsou ve městě, nikdy ani na jiný program než "olympijskej" nekoukám. 



Tentokrát jsme vyrazili na Úžasňákovi 2 a protože Vali nejí popcorn a Colu má zakázanou, tak je to vlastně chudák dítě (viz. foto nad), který si může tak maximálně nasypat pár bonbonku do pytlíku na váhu (viz. foto pod).



Už z domu jsme byli vybaveni Filmoznáčky, které teď v CinemaCity frčí. Můžete svým dětem pořídit náramek a ke každýmu letnímu animáku filmoznáčky s oblíbenými postavičkami. My jsme šli na Úžasňákovi, ale Vali měla na náramku pro jistotu i všechny ty "lidi" z Transylvánie a "chlupáče" z Yettiho. Cena za 4 filmoznáčky s náramkem je velmi příjemná (40kč). Takže je můžete koupit třeba místo popcornu, je to zdravější a peněženku vám to nezruinuje :)


A chtěli byste taky do kina a bez peněženky? Proč ne? 
Na @bejbymama instagramu právě probíhá soutěž o popcornovou krabici CinemaCity, která obsahuje hádejte co?

- 4 volné lístky do CinemaCity kdekoliv v ČR
- oranžový náramek
- 14 filmoznáčků z filmů
Yetti, Úžasňákovi 2 a Hotel Transylvánie 3
_____________________________________________________________________



Musím říct, že se s Vali většinou shodneme, takže seznam je společný a vůbec nemusíte být ani rodič, aby vás to chytlo. Protože i přesto, že jsem máma, všechny tyhle Pixarovky a Dreamworksovky u mě prochází velkým sítem, proto si myslím, že tenhle
s e z n a m   6   a n i m o v a n ý c h   t o p o v e k 
je opravdu i pro náročné rodiče :)



1. COCO


Krásný příběh o svátku zesnulých v Mexiku, o tom , jak duchové navštěvují své příbuzné a jeden malý chlapec se dostane náhodou k nim na druhou stranu.


...od chvíle, kdy jsme ho viděli poprvé, já, Vali, vlastně úplně všichni, celá rodina i babička s dědou, je to pro nás ten nejoblíbenější animovaný film. Nehledě na to, že to Vali (podle mého) dává naději, že po smrti to vlastně nekončí a příběh Coco a jejího táty vezme za svůj.



2. V hlavě


Příběh o tom, jak nám to v hlavě řídí 5 emocí Smutek, Radost, Vztek, Strach a Nechuť.

Promyšlený smysluplný příběh, který má hlavu a patu a ukazuje, proč se vlastně chováme, tak jak se chováme. Podle toho, kdo je zrovna u řídící páky, že? 
Vali koukala i ve 4, ale čím starší, tím víc u tohohle filmu pochytí podstatu věci.




3. Zootropolis


Asi to není úplně tak duchaplný a hluboce naučný, jako filmy na 1. a 2. místě, ale Lenochodi na úřadě nemůžou být pro mě jinde než na bedně. Vtipný, logický, krásně zpracovaný, Shakira (a la Gazell) a statečná králičice Hopkavá, co by policista.

"Třesk plesk namydlenej Blesk." Boží!






4. Zpívej


Muzikálový animák. líbí se mi nápad, není to jako všechno "na jedno brdo". Zase nebojácná Koala, která si jde za svým snem a vtipná sestava soutěžících v pěvecké soutěži.

Popletená slečna Croly s vypadávajícím očíčkem je moje oblíbenkyně. Homosexuální prasátko Günter a potom taky dikobrazice Ash v dabingu Ewy Farne. Zpívej. 





5. Univerzita pro Příšerky


Druhý díl oblíbených příšerek je retrospektivní a v tomto případě mi vůbec nevadí, že se druhý díl odehrává časově před prvním. Zase je to takový návod pro děti, jak se vlastně nebát, protože příšerky to mají jako studium a potom práci. Příšerky s.r.o. jsou super, ale máme radši druhý díl :)







6. Doba ledová


Dvojice mamuta a lenochoda a potom pomatené veverky nebo šavlozubého tygra (taky jste si mysleli v době Pokémonů, že je to "ševlozuvý"? :D)
Já z těch dílů úplně nežasnu, ale dávám ji sem, protože Vája je unešená snad ze všech dílů a taky mužská větev hlasovala pro umístění v TOPžebříčku :)






Pak je tady ještě samozřejmě samostatná skupina TOPů a to jsou čistě holčičí záležitosti, takže ve zkratce a bez obrázků: Ledové Království, Na Vlásku, Vaiana, Kráska a zvíře (ta hraná s "Hermionou"), starý disneyovky: Popelka, Sněhurka a z českých pohádek nejvíc miluje Princeznu ze mlejna a Z pekla štěstí.


Chybí vám něco v našem seznamu? Jaká je oblíbená rodinná pohádka/film u vás?


A teď už šup na instagram 

s o u t ě ž i t 

ať můžete ještě v září vyrazit do kina, třeba i s kamarády.


You May Also Like

2 komentů

Za všechny komentáře moc děkujeme :)