Příprava k porodu s EPI-NEM

by - 22.2.14

Ahoj holky :)

epino.cz
Dneska bude recenze stručná, protože detailně se rozepisovat u tohoto přístrojku nějak nejde/se mi nechce/se mi nezdá :) Pokud ale budete mít konkrétnější dotaz, ráda zodpovím na mailu.
V těhotenství o EPI-NU slyšela stejně těhotná kamarádka, tak jsme začaly klasicky "gůglit" a zjišťovat, jestli s ním už někdo nemá zkušenosti.
Trochu kontroverzní "hračička".
Musím říct, že tématy v hlavní roli s Epi-nem se to na webových portálech pro maminy jenom hemží. Ale názory se různí. Přirovnala bych to LEHCE k diskusím o látkových vs. papírových plenkách nebo očkování. 


CO JE Epi-no Delphine a Delphine Plus?
EPI-NO Delphine Plus

EPI-NO Delphine
odborně: Přístroje pro cvičení pánevního dna při předporodní přípravě a regeneraci. Skládají se z anatomicky přizpůsobeného nafukovacího silikonového balónku(1), ruční pumpy(2), ventilu pro nafukování vzduchem(4) a z přívodní hadice(5). Delphine Plus je rozšířeno o ukazatele s číselným znázorněním hodnot(3).

vlastními slovy: Nafukovací balónek, kterým postupným nafukováním připravujete pánevní dno a hráz na hlavičku miminka.

Osobně nechápu u "Pluska" ten měřák - podle mě, pokud zrovna nestudujete matfyz a nezajímáte se o tlak působící na vaše pánevní dno při porodu, tak je mimo mísu. I když i to by se dalo určitě někde vyhledat. (Jak velký tlak vyvine dítě při porodu...) Ne dobře no :)

"Kus silikonovýho balonku za 2litry?" bylo první co mě napadlo. Možná jsem to i vykřikla, nevím. Ale já osobně jsem na nějaký ruční masáže hráze nebyla stavěná, přišlo mi to divný, nevim, tak jsem si koupila Epi-no. Jsou k tomu desinfekční alkoholové polštářky, speciální zvlášť hygienicky balené kondomy, kartička k měření a podrobný návod.

Pro mě to je asi jedna z nejlepších investicí, co se týče přípravy před porodem.

Nafukovala jsem necelé dva týdny. Abyste se dostaly na centimetry, které odpovídají obvodu hlavičky novorozence, měly byste začít 3 týdny před (nejdřív) - všechno je ale psané v návodu. Já jsem stihla něco málo přes půlku předpokládaného obvodu hlavičky. A po narození Valentinky jsem nebyla vůbec šitá. Ani nástřih ani natržení. Nevím, jestli je to doopravdy tím, že jsem nafukovala, ale já si myslím, že je. Nebo to bylo zase jenom placebo a byla jsem proto víc uvolněná? Spíš ne. Každopádně Epi-no jsem pak poslala dál přes Aukro, takže investice mě vyšla na nějakých 600,-.

Jak jsem psala nahoře, ráda zodpovím případné osobnější dotazy na mailu, protože všechno neosobní a oficiální najdete na stránkách www.epino.cz. Logicky tento příspěvek není reklamou, teď už by mi asi k ničemu nebyl, je to jen můj osobní názor.

Tak brzo zase třeba u nějaké další recenze.
Ahooj




You May Also Like

4 komentů

  1. Tak tohle jsem vubec neznala. Ja jsem chtela zkusit masaze hraze, jenze od sesteho mesice mi hrozi predcasny porod a jsem rada, ze drzime 2v1, takze takovehle veci zkouset nemuzu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce, ať všechno dobře dopadne :) hlavně zdraví. Epi-no je samozřejmě vhodné jenom při těhotenství bez komplikací,no :/

      Vymazat
  2. Jo a jestli se muzu primluvit, neslo by zrusit overovani opisovanim? Vetsinou me nutnost dokazovat ze nejsem robot od komentovani dost odrazuje a myslim, ze vubec nejsem sama:-)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře moc děkujeme :)