V bříšku | knížka pro děti, hlavně budoucí sourozence

by - 20.10.19


Dneska bych vám chtěla ukázat za mě úplně dokonalou knížku, která je teď u Valinky na nočním stolku neustále připravena ke čtení.



Knížka V Bříšku a je autorky Markéty Fišarové a je určena pro děti, kterým se narodí sourozenec a nebo taky pro děti, které toto téma jen zajímá a chtějí vědět, co se děje v bříšku třeba tetě Zdeničce. Musím říct, že je knížka zpracovaná úplně na míru věku Vali (doporučená je od 5 let). Dozvěděla se, co je plodová voda, že ještě v 25. týdnu nemá miminko vyvinuté plíce, takže by nemohlo na světě dýchat a různé další zajímavé věci, které nejsou jenom pohádka, ale fakt to tak je. Protože hned, jak jsme jí řekli, že bude mít sourozence, chtěla aby už se narodil hned :) Vali se moc těší, pusinkuje bříško, ale je důležité ji neustále zapojovat. A i díky knížce V bříšku, která je mimochodem napsaná tak, že ji vypráví miminko v bříšku rovnou svému sourozenci, si o miminku hodně povídáme a Vája se tak nemá šanci cítit odstrčená a je prostě součástí "týmu". 


Jedinou "nevýhodou" knížky V bříšku je, že je psaná po týdnech. Je tak skvělá, že bychom ji doma četli totiž každý den, jak jsme s Vali zvyklí. Ale vzhledem k tomu, že nechceme předbíhat, tak si ji necháváme na každé pondělí, kdy mi začíná nový týden i s miminkem. To si pak opakujeme, co jsme se dozvěděli minulý týden a přečteme zároveň i novou kapitolu. 


Mimo zpracování, které je srozumitelné a přitom se děti i spoustu věcí dozví, je dokonale ilustrovaná. Aneta Žabková má přesně ten styl, který miluju :) A cena? Já ji kupovala za 249,-, ale přímo u vydavatele Albatros.cz je teď za 199,-.


Pozn.: Třeba Evča z Život je happy, která má mnohem mladší holčičku, než je Vája a převážně recenzuje knížky pro dospělé, ji zrecenzovala tady přímo na ČBDB. Což už pro mě svědčí o tom, že V bříšku vážně za něco stojí :) Takže mrkněte třeba i tam.

Pokud Vás zajímá hnízdo pro miminko, na kterém je knížka nafocená, sepsala jsem vám "návod" do samostatného článku, protože jsem se ho rozhodla ušít a ne koupit, i když to bylo v plánu. Tak šup sem a máte tam i malý bonus, který vám zabere maximálně 10 minut a udělá velkou parádu (když budete pozorní, najdete ho i tady na fotkách :))

Mějte se




You May Also Like

0 komentů

Za všechny komentáře moc děkujeme :)